avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită S-a ridicat poprirea.
Discuție deschisă în Executare silită

S-a ridicat poprirea.

Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe contul salarial in valoare de 50% din veniturile salariale. Luna aceasta in schimb, am putut folosi salariul integral al soțului. Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 10 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Soțul mai are un cont de diurnă, deoarece este plecat in misiune,dar pe acest cont nu a fost pusă poprire.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Exista posibilitatea recuperarii creantei si din alte surse. Verificati daca s-au dispus proceduri de executare si asupra altor venituri sau bunuri.

Diurna nu este supusă popririi, deoarece are destinație specială.
Este posibil sa fie o greșeală a băncii, sau s-a desființat poprirea?

e posibil si una si alta,
Desfiintata ar fi posibil, daca ati ajuns la suma pt care s-a infiintat poprirea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
De acord, dar banca pune poprire până când titularul face dovada ca este cont de diurnă si durează aprox 30 de zile lucrătoare până se ridica poprirea de pe un cont de diurnă si trebuie si hârtie de la executor cum ca acel cont nu face obiectul executării.

Dapix a scris:

Diurna nu este supusă popririi, deoarece are destinație specială.

Alte discuții în legătură

Popriri si executari silite Andreea Miulescu Andreea Miulescu Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)