avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Herbert Amagdalinei

Activitate Herbert Amagdalinei

Buna ziua,

Sotia are o casa impreuna cu fostul sot si vrea sa o vanda. Problema este ca are nevoie de certificatul fiscal al sotului (imobilul fiind bun comun) dar soțul are amenzi de platit. Fostul sot nu mai locuieste la adresa la care este imobilul ce trebuie vandut iar amenzile au fost trimise catre primaria la care fostul sot are acum adresa.
Intrebarea mea este: stim ca certificatele fiscale se scot de la primaria din localitatea in care este casa dar daca vindem casa întrucât pe acele certificate fiscale nu mai apar datorii, o sa aiba sotia probleme (ea avand procura de la fostul sot sa faca totul inspre vânzarea cășii)? Ne-a spus cineva ca ar fi caz penal dacă vinde casa in baza acelor certificate fiscale intrucat fostul sot are datorii la o alta primarie.
Cum se procedează?
Multumesc pentru raspuns insa cargo truck nu prezinta bine legea. Daca va uitati in textul lor, lipsesc de la exceptii anumite situatii. Am impresia ca fac asta intentionat, pentru a incasa bani de la cei ce ulterior le cer ajutorul pentru a obtine o licenta.
Puteti cumva sa imi spuneti la ce se refera legea cand spune transport in regim taxi? Asta nu inteleg si se pare ca este o exceptie de la regula.

Cornel Vasile a scris:

Detalii
[ link extern ] /

[ link extern ]

Am o nelămurire:
Sunt pe cale de a infiinta un SRL si aud pareri diferite despre licențierea in transport marfa.
Am achiziționat un microbuz de pana in 3.5 T si nu inteleg clar daca am nevoie de licenta de transport marfa pentru transportul de marfa intern. Am inteles totusi ca pentru transportul de marfa international este nevoie de licenta.
Mi-ar fi de mare ajutor un raspuns clar.
Am două întrebări: legislația română oferă 5 zile libere cand cineva se căsătorește... pot sa imi iau liber acele 5 zile exact la data căsătoriei sau trebuie sa le iau după ce am certificatul de căsătorie?
Totodată, daca angajatorul refuză să le ofere, ce pot face?
Mulțumesc pentru răspuns!

Manuela Rășină a scris:

Nu se plătesc taxe pentru banii primiți la nunți sau botezuri. A fost acum câțiva ani o propunere în sensul ăsta, dar nu s-a concretizat.

Se plătesc taxe pentru darurile primite la nunta? Dacă da, de ce din moment ce acestea sunt donații.

Conform Codului Fiscal, nu se impozitează sumele sau bunurile primite cu titlu donație. Deci, are dreptul statul sa încaseze bani din darurile de nunta? Nu e fraudă?