avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se plătesc taxe pentru darurile primite la nunta? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se plătesc taxe pentru darurile primite la nunta? Dacă da, ...

Se plătesc taxe pentru darurile primite la nunta? Dacă da, de ce din moment ce acestea sunt donații.

Conform Codului Fiscal, nu se impozitează sumele sau bunurile primite cu titlu donație. Deci, are dreptul statul sa încaseze bani din darurile de nunta? Nu e fraudă?
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
Herbert Amagdalinei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herbert Amagdalinei , utilizator 13:07, 17 August 2023
Nu se plătesc taxe pentru banii primiți la nunți sau botezuri. A fost acum câțiva ani o propunere în sensul ăsta, dar nu s-a concretizat.
Mulțumesc pentru răspuns!

Manuela Rășină a scris:

Nu se plătesc taxe pentru banii primiți la nunți sau botezuri. A fost acum câțiva ani o propunere în sensul ăsta, dar nu s-a concretizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Darurile primite la nunta se impoziteaza? alexdeian alexdeian am o intrebare darurile primite la nunta se impoziteaza? sunt persoana publica si trebuie sa declar sursele de venit., sunt recent casatorit si ma gandesc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! darul de nuntă se impozitează? dacă da, cu cât ... Andreeasg Andreeasg Bună ziua! Darul de nuntă se impozitează? Dacă da, cu cât anume? Eu nu găsesc nimic concret, doar proiecte de lege (vezi toată discuția)
Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)