avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog o intrebare, cel care face o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog o intrebare, cel care face o donatie, trebuie ...

Buna ziua, va rog o intrebare, cel care face o donatie, trebuie sa declare bunul instrainat prin donatie la taxe si impozite? intreb ptr ca la taxe si impozite, s a aplicat taxa de impozitare si proprietarului ce a dobandit un teren prin donatie si celui care a donat, motivandu-se ca nu a declarat donatarul la stat ca a instrainat bunul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 13 Ianuarie 2025
Conform Codului Fiscal, nu se impozitează sumele de bani sau bunurile mobile primite cu titlu donație de către o persoană fizică.
Se impozitează doar donația de bunuri imobile între persoane fizice care nu sunt părinți și copii, bunici, frați sau soți.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit(e) vanzare teren obtinut prin donatie in acelasi an ionut_i ionut_i Buna ziua, Ce impozit(e) trebuie platite de catre o persoana fizica la vanzarea unui teren de mica valoare (e.g.: 5.000€), bun personal, la cateva luni ... (vezi toată discuția)
Donatie bunuri imobile OIL OIL sunt vaduva si am doi copii casatoriti as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters91464 ContSters91464 Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu un teren agricol primit prin donatie de catre bunica mea, in urma cu aprox.50 de ani. Dupa decesul acesteia(acum 3 ... (vezi toată discuția)