avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate alinalaura04

Activitate alinalaura04

Răspuns la discuția Custodie minor
copilul sa nascut in spania
locuim legal in spania
eu am domiciliul in cluj, tatal copilului in oradea iar resedinta amandoi in spania
copilul are cetatenie romana avand in vedere ca romania este in UE nu se mai acorda cetatenie

multumesc pt raspunsuri
Discuție Custodie minor
Buna ziua
Am un copil de 2 ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului, locuim doar impreuna in Spania, copilul este recunoscut de tata si poarta numele acestuia. Vreau sa ma despart de el si vreau custodia copilului. As dori sa va intreb carei institutii ar trebui sa ma adresez si unde in Romania sau in Spania?
Va multumesc anticipat
Discuție ALOCATII
Buna tuturor.
Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru transcrierea certificatului de nastere al copilului am vrut sa depunem si cererea pentru alocatia cuvenita. Mentionez ca eu si tatal copilului nu suntem casatoriti si mai mult eu sunt din Cluj iar el din Oradea. Ei bine eu am fost in primul rand sa depun actele necesare la primaria Oradea de unde am fost trimisa la primaria Cluj. La primaria Cluj mi s-a spus ca exista o noua legislatie europeana si anume un nou formular E411. Ei bine am studiat si eu pe internet si mai mult m-am prezentat cu formularul la primarie unde mi se spune ca formularul trebuie depus in tara unde munceste tatal (in cazul nostru Spania). Am revenit in Spania am fost la organul competent de aici unde mi se spune ca prima parte a formularului trebuie completat de organele competente din Romania si trimis in Spania unde cei de aici vor completa partea B. Am facut o imputernicire pentru bunica copilului din Oradea si am trimis-o din nou la primarie unde i s-a spus aceeasi chestie si anume ca trebuie completat aici si trimis in Romania.

Va rog foarte mult sa-mi spuneti si mie cum pot sa depun si eu actele pentru alocatia copilului meu.
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Alina Copaciu
Răspuns la discuția divort din spania
Locuiesc in Spania cu iubitul meu care este casatorit in acte cu altcineva. Locuim impreuna de un an si noua luni. Daca depunem actele in Romania in cat timp se pronunta divortul? Va intreb acest lucru deoarece vrem sa ne casatorim. Va multumesc