Buna ziua
Am un copil de 2 ani si nu sunt casatorita cu tatal copilului, locuim doar impreuna in Spania, copilul este recunoscut de tata si poarta numele acestuia. Vreau sa ma despart de el si vreau custodia copilului. As dori sa va intreb carei institutii ar trebui sa ma adresez si unde in Romania sau in Spania?
Va multumesc anticipat
trebuie sa deschideti o actiune de incredintare a minorului pentru crestere si educare si prin aceeasi actiune se va fixa plata unei pensii de intretinere a copilului, de catre parintele care nu primeste copilul in ingrijire.De asemenea, se va fixa un program de vizitare a copilului, de catre parintele caruia nu i s-a incredintat copilul.
copilul sa nascut in spania
locuim legal in spania
eu am domiciliul in cluj, tatal copilului in oradea iar resedinta amandoi in spania
copilul are cetatenie romana avand in vedere ca romania este in UE nu se mai acorda cetatenie
in acest caz, sunt competente sa solutioneze cauza atat instantele din RO cat si cele din Spania .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Va rog ajutati-ma!
gia1983
am un copil cu un barbat desi nu suntem casatoriti.copilul e recunoscut si trecut pe numele lui.de 2 luni de zile tatal nu mai da niciun semn de viata .am ... (vezi toată discuția)
Custodia
ContSters225894
Buna ziua, acum cateva clipe am avut o discutie cu fosta mea prietena nu tocmai prietenoasa. Noi avem o fetița de de un an si șase luni împreuna , ... (vezi toată discuția)