am un copil cu un barbat desi nu suntem casatoriti.copilul e recunoscut si trecut pe numele lui.de 2 luni de zile tatal nu mai da niciun semn de viata .am aflat ca are pe altcineva si am incercat sa vb cu el la tel nu-mi mai raspunde el ci noua iubita.si mi-a transmis sa-l las in pace ca nu il mai intereseaza de mine si copil.copilul e nascut in spania si tatal copilului e roman dar akum are resedinta in spania aici nu mai are niciun fel de domiciliu in romania.cum e mai bine sa procedez ca sa capat drepturile totale asupra copilui aici in rom?am vreo sansa aici in romania sau tr sa ajung in spania.ideea e ca nu pot iesi cu copilul ca tatal nu-mi da imputernicirea ca sa pot iesi cu el.sunt disperata dati-mi un sfat va rog.
Formulati o cerere in instanta prin care solicitati incredintarea copilului spre crestere si educare si in acelasi timp obligarea tatalui la plata pensiei alimentare.
am vb chiar azi cu un avocat,si mi-a zis ca desi solicit incredintarea in instanta eu tot nu am toate drepturile legale asupra copilului si e o procedura de durata.nu asta ar fi proble ma durata procesului ci faptul ca nu rezolv mai nimik decat ca imi este incredintat legal,dar daca vreau sa calatoresc cu el oriunde nu neaparat in spania tot am nevoie de imputernicire de la taica-su.si in caz de obtin custodia copilului ii pot shimba numele de familie.noi nu am fost casatoriti dar copilul poarta numele tatalui.
In cazul in care copilul va va fi incredintat dvs.spre crestere si educare in baza unei hotarari definitive si irevocabile,atunci nu veti mai avea nevoie de imputernicire/acord din partea tatalui copilului, pentru a calatori cu el in strainatate.
Interventie moderator: Doamna, nu mai initiati mai multe topicuri cu aceeasi problema, ramaneti in unul dintre el e si discutati acolo, va rog.
Restul vor fi inchise conform regulamentului.
Va multumesc pentru intelegere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Copilul cui?
gia1983
buna ziua.am o teama pt ca de la o vreme fostul meu iubit cu care am si un copil de 1 an de zile nu mai da niciun semn de viata.mi-e frica sa nu ceara in ... (vezi toată discuția)