avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare de nume pe cale administrativa.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare de nume pe cale administrativa.

in urma incredintarii copilului mie de catre lege ii pot schimba numele de familie desi copilul are numele tatalui dar eu sunt necasatorita.adia eu am un nume si copilul numele tatalui.ii pot schimba numele in urma procesului de incredintare?
Cel mai recent răspuns: gia1983 , utilizator 14:53, 28 Aprilie 2010
Prin incredintare nu se schimba numele copilului.
Va trebui sa faceti alte demersuri legale ulterioare.
m-am interesat si am vazut ca ii pot schimba numele pe cale administrativa dar cu acordul tatalui.eu ma refeream caimplicit prin incredintarea copilului de catre instanta nu as mai avea nevoie de declaratia tatalui pentru ca initial eu am fi unic tutore nu?
gia1983 a scris:

eu ma refeream caimplicit prin incredintarea copilului de catre instanta nu as mai avea nevoie de declaratia tatalui pentru ca initial eu am fi unic tutore nu?


ba da.
numele...numele de familie dobandit la nastere e dreptul copilului.
si dvs si celalalt parinte aveti drepturi si obligatii fata de copil...
in cazul in care copilul nu are varsta necesara pt a fin indreptatit sa faca demersuri pt schimbarea numelui de familie, puteti interveni dvs cu acordul celuilalt parinte.
la fel ca si pensia alimentara...desi o folositi dvs p[t copil e dreptul copilului, nu al dvs.
si la ce varsta poate decide copilul schimbarea de nume?si daca tatal de un an si 3 luni cat are copilul l-a vazut de 3 ori si pe plan financiar nu m-a ajutata mai deloc ,unde sunt obligatiile lui?si-a refacut viata si de 3 luni de zile nu mai stiu nimik de el,cand il sunam sau ii trimiteam sms imi raspundea actuala iubita si el mi-a spus clar akum ceva vreme ca nu il mai intereseaza nimik de noi si daca vreodata o sa aiba bani o sa-i dea copilului daca nu el ca sa nu ma pot folosi eu de bani o sa-i dea copilului la 18ani un card cu bani?ce ma face sa cred ca e asa?eu nu neg faptul ca tr sa aiba o legatura cu copilul dar daca eu vreau sa-i schimb numele de familie si el nu doreste si copilul nu are discernamant de mom,ce tr sa fac?
poate copilul nu se va decide niciodata sa-si schimbe numele...
in plus, imi exprim regretul pt situatia dvs...
impotriva tatalui puteti demara actiune pt infractiunea de abandon de familie ca sa il constrangeti sa plateasca pensie alimentara....
interesati-va la primarie si la autoritatea tutelara...desi, ma indoiesc ca fara acordul parintelui puteti rezolva ce doriti.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa trec copilul pe numele meu cioran camelia cioran camelia am un copil rezultat din concubinaj ,iar copilul ie trecut pe numele tatalui ,iar tatal de cind sa nascut copilul nu s-a interesat de iel nici ce face nici ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)