buna ziua.am o teama pt ca de la o vreme fostul meu iubit cu care am si un copil de 1 an de zile nu mai da niciun semn de viata.mi-e frica sa nu ceara in instanta copilul si eu sa nu aflu ce demersuri face.el este in spania si eu am ramas cu copilul in romania in urma intarzierii certificatului de nastere al copilului.akum eu nu mai vreau sa ma mai intorc in spania din cauza mai multor probleme si el a zis ca nu mai ma va juta in niciun fel cu copilul si ca nu-l mai intereseaza de noi.are vreo sansa sa-mi ia copilul?in urma despartirii,desi nu suntem cununati el a ramas cu toate bunurile materiale pe are le-am facut impreuna in 5 ani de spania.nu vrea sa-mi mai dea nimik nici chiar bani pt copil.eu am incercat sa ne inteleg pe cale amiabila si sa nu recurgem la avocati dar akum am o frica sa nu inceapa vreun demers de luare acopilului de langa mine.in ce conditii ar putea sa obtina copilul daca incearca prin judecatorie?are vreo sansa?va rog ajutati-ma cu un sfat/sper sa fi fost explicita.multumesc.
Daca a recunoscut copilul rezultat din afara casatoriei, puteti cere in instanta "incredintare minor" si le veti obtine, daca aveti conditii pentru cresterea si educarea lui. Dupa aceea, puteti cere si pensie de intretinere pentru minor, de la tatal sau.
Are sanse mici sa obtina copilul, mai ales ca este prea mic el trebuie sa probeze ca are conditii mai bune de crestere si educare , ca s-a ocupat de el pana acum si ca dvs. nu l-ati ingrijit.
multumesc pentru sfat.copilul e nascut in spania dar are akum si certificat romanesc.unde as putea cere incredintarea copilului,aici in romania sau in spania?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Va rog ajutati-ma!
gia1983
am un copil cu un barbat desi nu suntem casatoriti.copilul e recunoscut si trecut pe numele lui.de 2 luni de zile tatal nu mai da niciun semn de viata .am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului
abcdefg
suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)