avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in afara tarii

buna ziua. am o intrebare mama poate sa stabileasca minorul in Spania fara acordul tatalui chiar daca minorul e incredintat mamei?
Cel mai recent răspuns: stefanspania , utilizator 13:48, 14 Aprilie 2009
Nu
nu, fara acordul tatalui, chiar daca este incredintat mamei...
multumesc dar mama a luat copilul si sta in spania bine mersi ce pot face ca ,copilul sa vina inapoi in tara sa stea ce solutii as avea ca , copilu. sa revina in romania
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
marin@yahoo.ro, utilizator
Ba poate!
Insa va trebui sa respecte mai departe dreptul de vizita al tatalui, asa cum a fost stabilit de instanta...
evident ca poate atat cat este incredintat prin hotarare judecatoresca. insa trebuie sa respecte dreptul de vizita al tatalui, daca are hotarare judecatoreasca in acest sens. daca nu respecta hotararea in conditiile legii se poate face plangere pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.

av zaharia f.

Alte discuții în legătură

Iesire minor din tara ?! Pantelimonradu Pantelimonradu Buna seara, am un minor in incredintare (prin hot.judec.) pt.care mama mi-a solicitat o procura pt. iesire neconditionata din tara in perioadele stabilite ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)
Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)