avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in afara tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in afara tarii

buna ziua. am o intrebare mama poate sa stabileasca minorul in Spania fara acordul tatalui chiar daca minorul e incredintat mamei?
Cel mai recent răspuns: stefanspania , utilizator 13:48, 14 Aprilie 2009
Aici e problema ,mama sau tatal odata cu incredintarea copilului poate sa/l duca ,educe sa/l creasca unde vrea , poate la Honolulu sau la turci sau arabi sa creasca in triburile lor ,cazuri autentice ce sunt reclamate in acest sens pe acest minunat said ,asa cum am mai comentat cu alta ocazie cu tragicul meu cas in Spania
Odata cu deschiderea granitelor si intrarea in UE ne exilam frecvent copii ce avem noi mai drag... cu binecuvintarea legiuitorilor statului Roman care fara retineri cu ocazia divortului si incredintarea minorului unuia din parinti ,acesta fara a i se ingradi drepturile de/asi stabili domiciliul in ce/l priveste poate sa duca copilul din Romania din tara lui .=D>
Minorul odata plecat nu se mai supune legilor romane si interesul major al lui ca cetatean roman ci este sub jurdictia statului unde se afla .Statul strain aplica prioritar interesul major a nu/l desparti de mama astfel statul respectiv aplica reguli prioritare de protectie si minorul este retinut fara probleme in strainatate .Incredibil alte legi romane europene sau straine privind drepturile minorului sunt povesti .:sorry:
Istoria se repeta ,turci ne rapeau copii ca ieniceri ,faceau negot si /i tineau captivi acum ii binecuvintam noi legal sa poata pleca sa/i facem ieniceri europeni .
.O constatare jalnica dar cine sa o mai bage in seama cu o justitie oarba nu de dreptate fara de oarbul sistemului justitiabil ce mai nou nu are puterea sa/si apere propii ei cetateni peste hotare Durerea noastra ca parinti nu poate fi masurata si nici ascultata nici cu pretul vieti noastre (vedeti cazurile sau mai concret cazul tragic cu moartea tatalui Vasilica Grosu in 2004 cind si/a dat foc in fata palatului presedintelui Romaniei ).
Acest parinte este unexemplu din victimile abuzurilor statului Spaniol ce abuziv decide desi tatal avea o sentinta romaneasca in mina cu incredintarea tatalui custodia si cresterii copilului cu ocazia vizitei minorului cu tatal la cererea mamei in Spania copilul a fost exilat ,lut abuziv de politie dat mamei din Spania iar tatal batut pe strada ,inchis doua saptamini pentru opunere vezi doamne chipurile ca mama a depus la politie o plingere falsa ca fostul sot o ameninta prin telefon.Desigur mama cunostea procedurile excesurilor ,justitiei spaniole:O

Desigur ca si taticul ce a postat mai sus intrebarea este si v/a deveni o victima ca si mine si alti parinti ce suntem neputinciosi fata de conditia de cetateni europeni .Acest parinte ca si mine pe acest forum util si apreciat .cautam animati de speranta ca poate domni avocati sa ne spuna ceva ce noi nu stim de a revendica drepturile ce nu le cunoastem mai ales dreptul la vizita a minorului ce asa cum am mai comentat pe acest subiect statul Spaniol si alte state nu respecta deciziile justitiiei noastre . Stimate tatic daca mama are o sentinta ca tu poti, vedea vizita minorul jurdictia acesteia este pe teritor Romanesc.#-o
Avind in vedere cazul concret al meu si alte cazuri pot sa/ti spun ca justitia spaniola in protejare interesului minorului ce este incredintat mamei aflata dincolo iti v/a inpune interdictie de/al aduce si al vedea pe teritoriul Romanesc daca mama nu doreste si nimic nu m/a ai ce face .
De curind stimate tatic justitia Romina incredibil mi/a respins cererea mea sa ma viziteze copilul in propia lui tara la domiciliul meu in Romania motivatia "Imparatului European" art 8 si art 17din sect. 3 a Regulamentului C.E. 22201/2003.Cazurile sunt foarte multe de acest gen .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor din tara ?! Pantelimonradu Pantelimonradu Buna seara, am un minor in incredintare (prin hot.judec.) pt.care mama mi-a solicitat o procura pt. iesire neconditionata din tara in perioadele stabilite ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)
Minor cu doi tatici stefanspania stefanspania fiul meu are 4 ani si-l vad la 2 saptamini 3 ore . De si este destul de atasat fata de mine in ultimile 3 vizite imi repeta acelas lucru ca el are in casa ... (vezi toată discuția)