avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia-Gabriela

Activitate Silvia-Gabriela

Bună ziua.
Vă contactez în legătură cu o problemă cu care mă confrunt vis-a-vis de un contract înregistrat în Revisal fără ca eu ca angajat să-l fi văzut și semnat.
Am avut un contract de voluntariat cu o asociație, în urma căruia am discutat despre condițiile unui potențial contract de muncă.
Neajungând la un comun-acord, mi-am exprimat opțiunea de a nu merge mai departe și a nu semna un contract de muncă.
Ulterior am aflat că sunt înregistrată în Revisal, fapt pentru care am solicitat lămuriri în acest sens, în condițiile în care eu nu am văzut un draft de contact, prin urmare nedându-mi acordul și nesemnând acel document.
Mi s-a spus că a fost un exces de zel din partea colegelor de la HR și că mi se va anula, solicitând eu acest lucru.
Am solicitat, de asemenea, asigurări că mi s-a anulat această înscriere în Revisal mi s-au dat aceste asigurări verbal și astfel am încheiat colaborarea.
Prin urmare am solicitat o adeverință care să ateste perioda de voluntariat, pe care am primit-o, semnată și stampilata.
În acest timp, fiind în șomaj, am mers la interviuri de angajare, ceea ce fac încă.
Azi, 09 septembrie 2021 am primit o înștiințare de la ANOFM în care mi s-a comunicat că apar înregistrata în Revisal și că mi s-a anulat plata indemnizație de șomaj.
Vă rog să mă ajuți cu un sfat în ceea ce privește rezolvarea acestei situații, în condițiile în care cei de la ANOFM îmi solicită contractul de muncă pe care eu nu îl am, acesta neexistând, de fapt sau despre care eu nu am știință.
Buna ziua!
Daca un martor chemat la un proces civil nu se poate prezenta in ziua procesului (data nestabilita, inca, la chemarea martorului), din varii motive, ce i se poate intampla?
Este amendat, se aduce cu mandat, etc., sau se poate prezenta, prin solicitare, la infatisarea stabilita ulterior?
Răspuns la discuția Încetare Contract de muncă
Și încă un aspect destul de important, spun eu: care este perioada în care angajatorul este obligat sa țină un angajat în funcție de la data întoarcerii din concediul medical?
Consider că este un abuz faptul ca am fost concediată la 2 săptămâni de la reintrarea în activitate, după un medical de 2 luni și jumătate, în urma unei operații de șold.
Răspuns la discuția Încetare Contract de muncă
După cum am spus mai sus, în aceeași notificare, îmi comunica întâi faptul că s-a hotărât desființarea postului, începând cu data de 29.11.2019, continua cu aducerea la cunoștință a faptului că perioada de preaviz se încheie în 20 zile lucrătoare de la aceeași dată, respectiv 29.11.2019.
Apoi spune ca decizia de concediere urmează a fi emisa și cominucata și încheie cu un punct "c", în care spune: "la expirarea termenului de preaviz acordat prin prezenta, CIM va înceta în conformitate cu dispozițiile art 65 și 75 din legea 53/2003 Codul Muncii, în baza deciziei de concediere."
Din câte știu, angajatul are/avea posibilitatea să apeleze la o contestație...
Nu mi s-a specificat niciunde instanța și/sau termenul în care pot contesta această decizie.
Așadar, părerea mea este că acest angajator se poate "descotorosi" de un angajat după bunul plac, nefiind la prima abatere de acest gen, doar pentru că are angajați noi, pe posturi inventate de el, care au aceleași activități pe care, încă, le am și eu.
V-aș ruga să mă lămuriți care este diferența dintre înștiințarea de desființare a postului coroborata cu preavizul și decizia de concediere, care urmează a fi emisa și cominucata, întărind încetarea CIM la finalul zilelor de preaviz.
Bună seara!
Vă rog să mă ajutați cu o informație legata de încheierea Contractului ontractului de muncă în condițiile în care am primit o înștiințare verbală de la șeful meu, care mi-a spus că în septembrie a luat hotărârea de a desființa postul pe care sunt angajată și că de la 1 ianuarie 2020 nu va mai avea nevoie de serviciile oferite de mine în funcția respectivă.
Ulterior mi-a adus o înștiințare scrisă în care este redactat faptul că Adunarea Generala a Asociaților societății a luat această decizie în data de 22.11.2019 și că începând cu 29.11.2019 acest post este desființat.
În continuare concluzionează ca CIM își încetează efectele în termen de 20 zile lucrătoare de la data comunicării, în conformitate cu prevederile legale ale art 65 și 75 ale legii 53 /2003.
Pentru că am refuzat să semnez, a trimis această decizie prin posta, urmând a fi primita în cursul săptămânii viitoare.
Așadar, va rog sa îmi spuneți dacă aceasta decizie este corecta sau poate fi numita nula, în condițiile în care nu îmi este pus la dispoziție un alt post, nu mi se specifica perioada clara a acestui "preaviz" și nu cunosc dacă perioada de preaviz este sau nu prelungita de zilele de concediu de odihna din perioada sărbătorilor de iarna.
De asemenea, vă rog să îmi spuneți dacă acest post poate fi desființat ținând cont de faptul ca pe același post este angajata și o altă colega, aflata în concediu de creștere copil.
Vă rog să îmi spuneți care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez în soluționarea acestei situații!