avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate Mara32

Activitate Mara32


Nu chiar el e plecat de 20 de anii dar mulțumesc de ajutor .
raluk0207 a scris:

Ati asteptat 12 ani, ca fratele să plece din țară....Iar acum "Ce se poate face?"

Iar dacă nu va semna ? El e plecat din țara . Mai exista alta cale ?

raluk0207 a scris:

Păi calea cea mai simpla este să îl contactați pe fratele dvs, să dea o declarație notariala de renunțare la succesiunea tatălui.
La moștenirea mamei inteleg ca deja a renunțat.
Asa ca, nu va rămâne decât să dezbateti succesiunile după părinți, rămânând unic moștenitor.



raluk0207 a scris:

Am căzut de comun acord ca sa îmi semneze și pentru partea tatălui care ii rămâne lui

Pana la urma a semnat?

Nu , nu a semnat.
Moștenire
Locuiesc in casa părinților mei de când ma știu . După moartea mamei mele fratele meu a semnat pentru cedarea pârtii lui de moștenire din partea ei . Acum 12 ani a murit și tatăl meu . Am căzut de comun acord ca sa îmi semneze și pentru partea tatălui care ii rămâne lui . Cu alte cuvinte eu dețin partea mamei și o parte din partea tatălui din casa . Timp de 12 ani nu sa dezbătut succesiunea dar eu am plătit taxe la stat ca și cum as fii proprietar pe tot terenul . Pot cere sa devin direct propietar Prin uzucapiune ? Și dacă da de câți ani mai am nevoie ca sa cer asta ? Țin sa Menționez ca eu dețin 75 la suta din proprietate și 15 la suta fratele meu dar el nu sa interesat de moștenire și nici nu a plătit nimic la casa . As fii foarte bucuroasa dacă as primi mai multe informați
Discuție Mostenire
Daca In urma decesului proprietarilor au rămas 2 fii și unul din aceștia a semnat pentru prima parte din moștenire cea a tatei ca renunța la moștenire dar când și celălalt proprietar a murit nu a mai semnat și cealaltă parte de moștenire ce cota are ? PS de la decesul ultimului propietar au trecut 15 ani iar cealalt frate nu sa mai interesat de moștenire cât nici de plata taxelor și impozitelor către stat sau altor necesitați numai unul dintre frății locuind in imobil .Ce se poate face pentru cartea funciară ? Cum trebuie procedat
Răspuns la discuția Plecare in străinătate


When a scris:

Informarea bunicilor nu înseamnă că legal nu trebuie sa respecte sentința.
Ca bunicii pot cere alt program de vizita sau ghiciți ce, pot face plângere penala pentru nerespectarea ăstuia, o pot executa silit și asa mai departe.
Aveți idee ce repede se ajunge la penalizări dacă nu se prezintă minorul indiferent de motiv?
Cat credeți ca va conveni doamnei sa ajungă sa plătească între 100 și 10000 RON pe zi de întârziere? Și stați liniștită, puteți fi executata silit și în alta tara.
Procedați legal nu mișelește.
Nu contează ca notificați bunicii de noua adresa. Abia or sa știe unde sa trimită somatiile. Iar dacă nu le comunicați noua adresa iar o sa va caute politia.
Nu înțeleg de ce disperarea asta de a nu acționa legal și moral.
Copilul are dreptul la legături cu părinții tatălui mort, respectați-va copilul și fostul partener. Acționați corect și cu transparenta.

Și ce ar trebui sa fac ? Mai bine las copilul aici nu ? Așa poate sa îl vadă și ei săraci . Tata nu are mama e plecată cel mai bine pentru un copil nu-i așa? . Cum adică mișelește ? Ce sa fac ii dau eu pe ei in judecată ? Pt ce sa ii dau ??????????
Răspuns la discuția Plecare in străinătate


CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Puteti parasi tara oricand, alaturi de minor.

Trebuie sa faceti dovada ca a survenit decesul sotului dvs .,prin certificatul de deces.

Aveti nevoie de pasaportul individual al minorului.

Programul de vizitare poate comporta modificari, retinand noua situatia de fapt.

Dupa ce survine mutarea in alt stat, le puteti aduce la cunostinta bunicilor acest aspect.

Pastrarea legaturilor personale cu minorul poate imbraca forma telefonarii, prin apel telefonic ori apel video, ori a transmiterii de filmari / fotografii, in acord cu prevederile legii 272/ 2004.

(poate surveni o intelegere, in acest sens).

In cazul in care survin divergente, bunicii pot investi instanta de tutela , in vederea vizitarii minorului la domiciliu(sens in care acestia trebuie sa realizeze o deplasare in statul de resedinta ),ori sa preia minorul la domiciliu.( avand obligatia de a-l lua de la domiciliu, respectiv de a -l inapoia la domiciliul sau , pe propria cheltuiala).

Nu vor putea sa va constraga sa reveniti in ROMANIA.



Va mulțumesc chiar ma-ți lămurit .Din celelalte mesaje nu am înțeles mai mic mai mult m-au încurcat . Mi-ați fost de mare ajutor . Va mulțumesc
Răspuns la discuția Plecare in străinătate


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dreptul de a pleca din tara il are dar raspunderea penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti nu poate fi inlaturata daca nu se actioneaza in mod inteligent.

In UE poate avea probleme pentru nerespectarea unor drepturi intrucat nu este ca in Romania unde este un haos total.

Trebuie gandit cum sa se procedeze in mod elegant si juridic.
Desi am avut situatii din cele mai diverse si care nici una nu semana cu alta, nici eu nu am avut o solicitare de caz pe asa ceva ca sa fac o analiza aprofundata cu strategie concreta de actiune.

Trebuie vazut si cu ascultarea minorului.

Eu va dau niste repere care trebuie foarte bine gandite.
Astfel.de situatii sunt precum la.sah.
Te gandesti ce muti si ce va muta celalalt si daca, dupa multe mutari pe simulare, nu este bine faci alta mutare.Toate acestea se gandesc insa mai inainte si nu cand este un moment nepotrivit asa cum fac mai toti justitiabilii din Romania pentru ca apoi sa se planga ca justitia este corupta cand de fapt ei si-au creat singuri problemele pentru lipsa diligentei.

Ok totuși nu înțeleg ce răspundere penală? Ce ar trebui sa cer ? Acum
Nu mai pot pleca ca ce oameni ăștia nu mai pot veni ? Mi se pare absurd
Răspuns la discuția Plecare in străinătate


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sfatul meu este sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza atenta si sa se elaboreze o strategie foarte bine gandita sub toate aspectele.
Avocatul trebuie sa cunoasca toate amanuntele pentru a va consilia inteligent si nu asa la intamplare.
La proces ar trebui ascultat si minorul in functie de varsta sa.


Deci nu înțeleg nu pot pleca ce anume doriți sa îmi Spune-ți pentru ce încă un proces ? Pana la urma am dreptul sa plec cu minorul sau nu? Acum îl împart cu bunici sau ce ? Pt ce as deschide un proces pt schimbarea programului de vizita ? Aceata hotărâte va fii valabilă și pentru țara in care ma aflu ? Va rog lămuriti-ma ca m-ați încurcat de tot.
Răspuns la discuția Calomnie


Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Dreptul la petiționare nu vi-l îngrădește nimeni, ba mai mult par a exista premise să puteți dovedi întrunirea condițiilor răspunderii civile delicutale!
Problema este că daunele
morale pe care le acordă instanțele în asemenea spețe sunt mult mai mici decât vă imaginați, deci apreciez că n-are sens să vă irosiți timpul și energia!


Nu sunt interesat de daune ( banii) ci doar de faptul ca nu mi se pate normal sa aduci asemenea acuzații și sa fii denigrat la așa nivel . Mâine poimâine ma acuza de altceva vreau doar sa ofer o lecție atâta tot .