Ati asteptat 12 ani, ca fratele să plece din țară....Iar acum "Ce se poate face?"
Păi calea cea mai simpla este să îl contactați pe fratele dvs, să dea o declarație notariala de renunțare la succesiunea tatălui.
La moștenirea mamei inteleg ca deja a renunțat.
Asa ca, nu va rămâne decât să dezbateti succesiunile după părinți, rămânând unic moștenitor.
Am căzut de comun acord ca sa îmi semneze și pentru partea tatălui care ii rămâne lui
Pana la urma a semnat?
Informarea bunicilor nu înseamnă că legal nu trebuie sa respecte sentința.
Ca bunicii pot cere alt program de vizita sau ghiciți ce, pot face plângere penala pentru nerespectarea ăstuia, o pot executa silit și asa mai departe.
Aveți idee ce repede se ajunge la penalizări dacă nu se prezintă minorul indiferent de motiv?
Cat credeți ca va conveni doamnei sa ajungă sa plătească între 100 și 10000 RON pe zi de întârziere? Și stați liniștită, puteți fi executata silit și în alta tara.
Procedați legal nu mișelește.
Nu contează ca notificați bunicii de noua adresa. Abia or sa știe unde sa trimită somatiile. Iar dacă nu le comunicați noua adresa iar o sa va caute politia.
Nu înțeleg de ce disperarea asta de a nu acționa legal și moral.
Copilul are dreptul la legături cu părinții tatălui mort, respectați-va copilul și fostul partener. Acționați corect și cu transparenta.
Stimata doamna,
Puteti parasi tara oricand, alaturi de minor.
Trebuie sa faceti dovada ca a survenit decesul sotului dvs .,prin certificatul de deces.
Aveti nevoie de pasaportul individual al minorului.
Programul de vizitare poate comporta modificari, retinand noua situatia de fapt.
Dupa ce survine mutarea in alt stat, le puteti aduce la cunostinta bunicilor acest aspect.
Pastrarea legaturilor personale cu minorul poate imbraca forma telefonarii, prin apel telefonic ori apel video, ori a transmiterii de filmari / fotografii, in acord cu prevederile legii 272/ 2004.
(poate surveni o intelegere, in acest sens).
In cazul in care survin divergente, bunicii pot investi instanta de tutela , in vederea vizitarii minorului la domiciliu(sens in care acestia trebuie sa realizeze o deplasare in statul de resedinta ),ori sa preia minorul la domiciliu.( avand obligatia de a-l lua de la domiciliu, respectiv de a -l inapoia la domiciliul sau , pe propria cheltuiala).
Nu vor putea sa va constraga sa reveniti in ROMANIA.
Dreptul de a pleca din tara il are dar raspunderea penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti nu poate fi inlaturata daca nu se actioneaza in mod inteligent.
In UE poate avea probleme pentru nerespectarea unor drepturi intrucat nu este ca in Romania unde este un haos total.
Trebuie gandit cum sa se procedeze in mod elegant si juridic.
Desi am avut situatii din cele mai diverse si care nici una nu semana cu alta, nici eu nu am avut o solicitare de caz pe asa ceva ca sa fac o analiza aprofundata cu strategie concreta de actiune.
Trebuie vazut si cu ascultarea minorului.
Eu va dau niste repere care trebuie foarte bine gandite.
Astfel.de situatii sunt precum la.sah.
Te gandesti ce muti si ce va muta celalalt si daca, dupa multe mutari pe simulare, nu este bine faci alta mutare.Toate acestea se gandesc insa mai inainte si nu cand este un moment nepotrivit asa cum fac mai toti justitiabilii din Romania pentru ca apoi sa se planga ca justitia este corupta cand de fapt ei si-au creat singuri problemele pentru lipsa diligentei.
Sfatul meu este sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza atenta si sa se elaboreze o strategie foarte bine gandita sub toate aspectele.
Avocatul trebuie sa cunoasca toate amanuntele pentru a va consilia inteligent si nu asa la intamplare.
La proces ar trebui ascultat si minorul in functie de varsta sa.
Dreptul la petiționare nu vi-l îngrădește nimeni, ba mai mult par a exista premise să puteți dovedi întrunirea condițiilor răspunderii civile delicutale!
Problema este că daunele
morale pe care le acordă instanțele în asemenea spețe sunt mult mai mici decât vă imaginați, deci apreciez că n-are sens să vă irosiți timpul și energia!