avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaeladk

Activitate Mihaeladk

Buna ziua! Poate cineva sa îmi recomande un avocat bun din Iași care sa mă poată ajuta sa finalizes dosarul de pensie al tatălui meu? dacă cineva a angajat ulterior sau cunoaște un avocat în domeniu care l-ar recomanda?
Multumesc ptr raspuns. Eu nu locuiesc în România așa ca o sa trebuiască sa angajez un avocat.
Buna ziua!
Incerc sa aplic ptr pensie ptr tatal meu care are 70 de ani, cartea de munca pierdută și nu toți 15 ani adunați, (plătesc eu restul pana la 15 ani). Dar având în vedere ca am contactat fabricile vechi la care a lucrat el și i s-a trimis prin mail adeverință de munca, la casa de pensii i s-a zis ca trebuie adeverințele originale ptr astea sunt trimise prin mail. Dar sunt adeverință cu date exacte, semnate și ștampilate și l-a trimis înapoi.

Este corect așa ceva? el acum trebuie sa se Duca personal la fiecare fabrica sa ia aceiași adeverință, doar ca personal?nu mi vine sa cred. Va rog dacă puteți sa mă ajutați cu un sfat sau dacă nu înțeleg eu corect.
dar cand am la Casa de Pensii au spus ca ITM are datele Cartii de munca, ei au doar contributia firmelor. Insa, ITM spune ca nu ..
Am cerut stagiul de cotizare si Arhive si am vazut firmele care au cotizat la pensia lui.
Nu, nu cred ca a fost :( Mai am o intrebare daca se poate, am fost la casa de pensii si am luat o lista a firmelor care au platit pensie si unul din locurile la care a lucrat sunt doua fabrici mari, cate 10 ani fiecare, in timpul lui Ceausescu. Dar nu apar ca au platit pensie ptr el. Tatal meu a spus ca timpul respective 1968 -1980 se platea pensie dar nu apar ca au cotizat. Le-am contactat deja ptr adeverinte de vechime dar acum cum pot face in cazul in care ei nu au contribuit la pensie?
Am sunat si ei tot insista ca nu au informatiile de pe cartea lui de munca, nu stiu ce sa ma mai fac de unde sa le iau. Este o alta posibilitate sa le iau din alta parte, stiti cumva?
okay o sa mai sun o data
Multumesc frumos de raspuns, dar aveti cumva idee cum putem afla numarul cartii de munca? cei de ITM nu il au, au doar seria .
Tatal meu si-a pierdut cartea de munca si incerc sa il ajut sa aplice ptr pensie. Stiu ca trebuie declarata cartea de munca pierduta la Monitorul Oficial, dar ptr a o declara pierduta trebuie seria cartii de munca (pe care am reusit sa o obtin de la ITM) dar si data cand a fost esuata si pana cand. Ni s-a spus ca aceste date ar trebui sa le aiba firmele la care a lucrat el dininate de 2011. am luat legatura cu firmele la care a lucrat din 1970 - si ne spun ca ei nu mai au aceste date despre cartea lui de munca ptr ca trecut foarte mult timp de atunci. DEci este foarte greu sa declaram cartea de munca pierduta. Cum pot face in cazul asta?