Amenda este achitata dinainte de proces. Permisul inca nu l-am predat. Am inteles ca trebuie predat in termen de 15 zile. De la data pronuntarii? sau de la data in care primesc sentinta acasa?
Anul trecut am dat in judecata Inspectoratul de politie judetean Timis pentru un proces de verbal care este nul.
Am castigat procesul. Au facut apel pe care l-au castigat. Nu s-au prezentat nici la proces, nici la apel. Eu am depus o intampinare si la apelul facut de ei, si am fost prezent la ambele procese. Mi se pare total nedrept faptul ca au castigat.
Nu am primit inca hotararea acasa, doar ce am vazut pe portal.
Arata cam asa:
Ora estimata: 9:00
Complet: C11CAA
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul Inspectoratul de Politie Jude?ean Timi? în contradictoriu cu intimatul Pop Emilian Iulian, împotriva Sentinţei civile nr. 15093/05.12.2019 pronunţate de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 24473/325/2019, având ca obiect plângere contravenţională. Schimbă în tot hotărârea apelată, în sensul că respinge ca neîntemeiată plângerea contraven?ională formulată de petentul Pop Emilian Iulian împotriva procesului-verbal de constatare ?i sanc?ionare a contravenţiei seria PTMX nr. 275408 încheiat la data de 23.08.2019. Înlătură dispozi?ia de obligare a intimatului IPJ Timi? la plata sumei de 20 lei către petent cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate în primă instan?ă. Fără cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 25.06.2020.
Document: Hotarâre 433/2020 25.06.2020
Intrebarea mea este.. se mai poate face ceva? Mai exista vreo solutie sa fac recurs sau orice alta cale? Mentionez ca atat la proces cat si la apel am fost fara avocat.
In luna decembrie a anului trecut, am castigat un proces impotriva Politiei Romane. Pe scurt, am fost surprins de aparatul radar, insa, in procesul verbal, agentul a gresit data in ambele locuri din proces. Desi am mentionat ca nu sunt mentiuni, ulterior am vazut greseala si i-am dat in judecata unde am si castigat. Am fost fara avocat. Recent, am observat pe portal ca au facut apel. Acasa nu mi-a venit nimic momentan.
Intrebarea mea e, in cazul asta mai trebuie sa depun ceva la judecatorie? (Nu am mai fost in situatia asta pana acum, de aia intreb) Din cate am vazut in apel, ei solicita ca rejudecarea sa aibe loc in lipsa ambelor parti..
Recent am castigat un proces impotriva Inspectoratului de politie Timis, legat de suspendarea permisului. Momentan sunt in faza in care ei pot sa faca apel.
Ideea e ca eu am platit amenda, dar chitanta nu am atasat-o la dosar.
Cum as putea sa recuperez amenda platita? Din cate am inteles de la cineva, odata ce primesc sentinta definitiva si irevocabila, ma pot duce la primarie cu chitanta si sentinta, si banii mi se vor baga la impozit. Este adevarat?