avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces castigat, apel pierdut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces castigat, apel pierdut

Buna ziua,

Anul trecut am dat in judecata Inspectoratul de politie judetean Timis pentru un proces de verbal care este nul.

Am castigat procesul. Au facut apel pe care l-au castigat. Nu s-au prezentat nici la proces, nici la apel. Eu am depus o intampinare si la apelul facut de ei, si am fost prezent la ambele procese. Mi se pare total nedrept faptul ca au castigat.

Nu am primit inca hotararea acasa, doar ce am vazut pe portal.
Arata cam asa:
Ora estimata: 9:00
Complet: C11CAA
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul Inspectoratul de Politie Jude?ean Timi? în contradictoriu cu intimatul Pop Emilian Iulian, împotriva Sentinţei civile nr. 15093/05.12.2019 pronunţate de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 24473/325/2019, având ca obiect plângere contravenţională. Schimbă în tot hotărârea apelată, în sensul că respinge ca neîntemeiată plângerea contraven?ională formulată de petentul Pop Emilian Iulian împotriva procesului-verbal de constatare ?i sanc?ionare a contravenţiei seria PTMX nr. 275408 încheiat la data de 23.08.2019. Înlătură dispozi?ia de obligare a intimatului IPJ Timi? la plata sumei de 20 lei către petent cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate în primă instan?ă. Fără cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 25.06.2020.
Document: Hotarâre 433/2020 25.06.2020

Intrebarea mea este.. se mai poate face ceva? Mai exista vreo solutie sa fac recurs sau orice alta cale? Mentionez ca atat la proces cat si la apel am fost fara avocat.

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:37, 29 Iunie 2020
Procesul l-ați pierdut și nu mai puteți face nimic, deoarece soluția instanței superioare este definitivă. Chiar dvs ați citat din portalul instanțelor că soluția este definitiva, deci fără cale de atac.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Dapix, utilizator
Buna ziua,
Sa va platiti amenda si, daca prin PV s-a dispus si suspendarea dreptului de conducere, sa va predati URGENT carnetul.
Amenda este achitata dinainte de proces. Permisul inca nu l-am predat. Am inteles ca trebuie predat in termen de 15 zile. De la data pronuntarii? sau de la data in care primesc sentinta acasa?
De la data pronuntarii hotaririi judecatoresti aveti 30 de zile in care s-o cereti si s-o legalizati si sa predati permisul, dupa aceea la politie, sau sa-l trimiteti:
Art. 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
[ link extern ]

O varianta data de casa de avocatura Musat (stiind ca hotarirea nu vine prea repede ):
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere Hofman86 Hofman86 Am pierdut proces suspendare permis.hotararea s-a dat în data de 23.01.2020. Am văzut pe site-ul curții de apel cu termen de 30 de zile în care pot să ... (vezi toată discuția)
Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi ... SADaniel97 SADaniel97 Am contestat un proces verbal, am pierdut in instanță și apoi am inițiat Apel, momentan eu am primit i hârtie acasă precum că ar trebui sa mai depun ... (vezi toată discuția)