avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate emil.calarasu

Activitate emil.calarasu

Bună dimineața !
În urma unor lungi investigații, am primit un răspuns oficial din partea Biroului Județean Teleorman al Arhivelor Naționale legat de deținătorul legal al arhivei salariale ale unei întreprinderi care nu mai există. În decurs de 5 luni i-am adresat acestui lichidator judiciar 2 cereri pentru eliberarea unei adeverințe salariale (salarii și sporuri) dar nu am primit niciun răspuns până acum și nici telefonic nu poate fi contactat. Este vorba despre "Dimofte IPURL". Ce posibilități credeți că aș mai avea să intru în posesia acelei adeverințe ?
Bună seara !
Ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul de calcul al pensiei, indicele de corecție potrivit Deciziei CCR nr. 702/2019 ?
Bună seara !
Există o lege în vigoare, conform căreia în urma decesului unuia dintre soți, soțul supraviețuitor pensionar are dreptul să beneficieze de un procent din pensia soțului decedat, în funcție de anii de căsătorie ? Și ce trebuie făcut pentru a beneficia de acesta ?
Vă mulțumesc !
Răspuns la discuția Refuz acordare pensie urmaș
Soția. Data nașterii 05.10.1956
Răspuns la discuția Refuz acordare pensie urmaș
Dar dacă este pensionar ka limită de vârstă, poate opta pentru pensia cea mai avantajoasă ?
Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe motiv că nu se poate acorda acest drept decât din anul 2021, deși solicitarea era legală și toate actele prezentate corespundeau și îndeplineau această solicitare. Cine poate să-mi spună dacă acest refuz este legal sau nu și ce este de făcut în continuare ? Vă mulțumesc !
Textila Roșiori de Vede. Continuatorul activității a fost CONFITEX SRL care a fost radiată. Lichidatorul judiciar oficial al acesteia, BNP CONSULT SPRL-CRAIOVA, a fost și ea radiată. Arhiva a fost preluată de FORINSOLV SPRL, care mi-au transmis că au preluat doar dosarele aflate pe rolul instanțelor. Restul arhivei ar fi deținută de DIMOFTE IPURL, care ka solicitarea mea pentru eliberarea adeverinței mi-a transmis că nu deține arhiva Textila Roșiori de Vede...
Bună ziua !
Care este procedura prin care aș putea intra în posesia unei adeverințe cu salariul și sporurile primite ce nu au fost menționate în cartea de muncă, pentru o perioadă cuprinsă între anii 1979-1985 ? Menționez că întreprinderea respectivă nu mai există iar arhiva ei a fost preluată pe rând de mai mulți lichidatori judiciari oficiali, care la rândul lor au fost radiați. În final, prin intermediul Biroului Arhivei județene, am fost îndrumat către ultimul lichidator judiciar oficial, care însă mi-a răspuns că nu deține arhiva acelei Întreprinderi. Vă rog să-mi spuneți ce mai pot face în această situație, la cine mai pot apela pentru a primi această adeverință ?
Vă mulțumesc !
Bună dimineața !
Am următoarea întrebare:
Dacă în urma obținerii unui credit bancar cu ipotecă pe un apartament am fost obligat să intocmesc prin intermediul băncii o asigurare complexă a a acestui apartament, mai sunt obligat să platesc și asigurarea minimă obligatorie în valoare de 20 € (PAD) ?
Răspuns la discuția Adeverință salarială
Întreprinderea Textila Teleorman Rosiori de Vede.