avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Study Brian

Activitate Study Brian

Nici nu am de gând să mai ies din casa/curte, de condus nici atât, nu fac prostia asta, sunt niște riscuri enorme acum mai ales pentru noi ăștia cu dosare penale. Acum aștept ce sa fac, nu vreau sa ajung după gratii sau sa plătesc amenzi uriașe sa rămân falit în perioada asta, sa-mi agravez situația. SĂNĂTATE ȘI RESPONSABILITATE SĂ FIE!
Da e nasol rău, dar măcar să scăpăm de virusul asta, ca restul le facem, nu știu la ce ne ar mai trebui permis dacă ne îmbolnăvim, dar eu sunt optimist și sper ca se va rezolva cumva și lumea va deveni mai bună și responsabilă. Poate se mai imbuneaza și victimele mele și nu mai cer asa sume exagerate. Eu vreau sa scap oricum de ele sa le achit, dar aștept expertiza, nu le dau nimic la negru. Cine ar da 3000e pt o victima care a plecat de la fata locului accidentului, și a obținut un cml pe spaga, având zile de îngrijiri medicale scrise din pix. Av mi a zis ca maxim 1000 2000 lei sa primească în instanta
Eu am plătit la doua zile după accident probele, am ținut dosarul pe loc pentru o declarație de martor, PS. Am avut șofer toată seara, și el lucrează în Anglia, eu am plecat doar atunci când mii s-a făcut rău. Cam cât sta dosarul la parchet, am înțeles de la avocat ca vreo 4 luni și cel puțin 3 luni în instanță, PS. Eu sunt din Pitești.
Doar domnișoara a depus plângere penală, și taximetristu e parte civila, ambii vor despăgubiri morale și materiale, mai am timp sa ma împac cu ea, și sper ca voi ajunge la o înțelegere. Deocamdată aștept sa fiu chemat de procuror, abia este la parchet dosarul, deși cred ca se vor amâna lucrurile și va dura o veșnicie procesul mai ales cu virusul acesta.
Am revenit cu noi informatii in legatura cu accidentul de la 24.11.2019, atunci cand m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca am plecand dintr-un club si vroiam sa ajung la un non stop sa-mi iau ceva de mancare si ma aflam sub influenta băuturilor alcoolice, am avut 0,57 in aerul expirat, am avut o atitudine ok fata de politisti, am fost la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange, am ramas masca cand am fost chemat la declaratii de politistul care instrumenteaza dosarul Mi s-au comunicat rezultatele probelor, aceastea fiind de 1,62 prima si a doua 1,52. in taxiu a fost o domnisoara, care a plecat de la fata locului cu alt taxiu, a doua zii aceasta a depus plangere la politie si s-a prezentat la spital unde a fost diagnosticata cu contuzii la umarul drept, si a primit un certificat medico-legal din care rezulta ca a avut 2-3 zile ingrijiri medicale, am incercat o impacare cu dansa insa sunt imposibile sansele, familia ei doreste o imbogatire pe urma mea, despagubiri morale si materiale de 3000euro. La fel si soferul taxiului imi cere tot o suma exagerata pentru daune materiale (acesta a primit si o dauna totala la masina in urma expertizei, insa asigurarea nu ii acopera si daunele morale deoarece am fost baut). Mi-am angajat avocat, insa vreau mai multe pareri si de la altii. Momentan astept o declaratie de martor al unui prieten din anglia, dupa inaintez dosarul la parchet. Vreau sa stiu daca pot scapa cu o amanare a aplicarii pedepsei in instanta sau chiar cu o renuntare la aplicarea pedepsei din partea procurorului, Tinand cont ca sunt doua infractiuni concurente, mentionez ca am o conduita pozitiva in societate, student, cateva de diplome, si contracte de munca, am sa le depun in inscrisuri, si nu am mai avut antecedente penale, mentionez ca am condus doar cateva sute de metri (culmea am avut sofer toata seara), am fost singur in masina si am permisul de 1 an si 8 luni (asta pentru speranta reducerii pedepsei)! astept raspunsuri!
Cam cât ar dura pana sunt chemat de procuror, la o înfățișare, vreau sa mi recunosc vina, sau trebuie sa-mi vina ceva acasă înainte, procurorul este cel care trimite inculpatul în judecata sau nu?
Din ce am înțeles asigurarea se va întoarce împotriva mea, deoarece am fost băut, și va trebui sa dau banii înapoi la asigurător?
Am provocat un accident in data 24.11.2019, m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca ma aflam sub influenta băuturilor alcoolice, am avut 0,57 in aerul expirat, am avut o atitudine ok fata de politisti, am fost la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange, mi-a iesit dublu din ce am inteles. m-ai mentionez ca in taxiu a fost o doamna pe care nu am vazut-o atunci, aceasta a plecat de la fata locului, ea spunand-ui taximetristului ca e ok, mentionez ca nu a fost nici-o salvare la fata locului. Femeia a fost a doua zii a fost la spital, pentru ca o durea spatele, dar nu s-a internat, seara m-am trezit cu plangere la politie din partea aceasteia, si pe langa dosarul penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a mai intrat si o vatamare corporala din culpa. Mentionez ca sunt student, nu am mai avut vreo abatere penala, am vre-o sansa la amanerea aplicarii pedepsei sau sa scap doar cu o amenda si suspendare, fara permis anulat?