avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool volan, tamponare plus o vatamare usoara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool volan, tamponare plus o vatamare usoara

Am revenit cu noi informatii in legatura cu accidentul de la 24.11.2019, atunci cand m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca am plecand dintr-un club si vroiam sa ajung la un non stop sa-mi iau ceva de mancare si ma aflam sub influenta băuturilor alcoolice, am avut 0,57 in aerul expirat, am avut o atitudine ok fata de politisti, am fost la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange, am ramas masca cand am fost chemat la declaratii de politistul care instrumenteaza dosarul Mi s-au comunicat rezultatele probelor, aceastea fiind de 1,62 prima si a doua 1,52. in taxiu a fost o domnisoara, care a plecat de la fata locului cu alt taxiu, a doua zii aceasta a depus plangere la politie si s-a prezentat la spital unde a fost diagnosticata cu contuzii la umarul drept, si a primit un certificat medico-legal din care rezulta ca a avut 2-3 zile ingrijiri medicale, am incercat o impacare cu dansa insa sunt imposibile sansele, familia ei doreste o imbogatire pe urma mea, despagubiri morale si materiale de 3000euro. La fel si soferul taxiului imi cere tot o suma exagerata pentru daune materiale (acesta a primit si o dauna totala la masina in urma expertizei, insa asigurarea nu ii acopera si daunele morale deoarece am fost baut). Mi-am angajat avocat, insa vreau mai multe pareri si de la altii. Momentan astept o declaratie de martor al unui prieten din anglia, dupa inaintez dosarul la parchet. Vreau sa stiu daca pot scapa cu o amanare a aplicarii pedepsei in instanta sau chiar cu o renuntare la aplicarea pedepsei din partea procurorului, Tinand cont ca sunt doua infractiuni concurente, mentionez ca am o conduita pozitiva in societate, student, cateva de diplome, si contracte de munca, am sa le depun in inscrisuri, si nu am mai avut antecedente penale, mentionez ca am condus doar cateva sute de metri (culmea am avut sofer toata seara), am fost singur in masina si am permisul de 1 an si 8 luni (asta pentru speranta reducerii pedepsei)! astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bebe.pescaru@yahoo.com , utilizator 08:44, 23 Martie 2020
Eu zic sa aveti mare grija ce avocat va angajati ca sa nu ajungeti dupa gratii.Am vazut condamnari cu executare in situatii similare.Unii vroiau sa ma angajeze dupa ce erau condamnati definitiv si nu se mai putea face nimic.Este foarte important sa scapati cu bine de la prima instanta.
La 3000 euro nu se imbogateste.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Momentan astept o declaratie de martor al unui prieten din anglia, dupa inaintez dosarul la parchet.

Martor la ce ? circumstantiere ?
Vreau sa stiu daca pot scapa cu o amanare a aplicarii pedepsei in instanta sau chiar cu o renuntare la aplicarea pedepsei din partea procurorului,

Aveti 2 infractiuni savarsite in concurs, alcoolemie mare si ati produs un accident cu victime, nu aveti nicio sansa la renuntare la urmarire penala din partea procurorului si cam 1 % sanse sa obtineti o solutie de amanarea aplicarii pedepsei la instanta.
Daca scapati de domnisoara care se afla in masina si de taximetrist,aveti sanse sa luati o aminare a pedepsei,dar numai daca acestia nu depun plingere in 90 zile,daca au depus deja nu puteti decit sa va rugati de ei ca sa retraga plingerea,cu toate ca multi vor sa profite de pe urma pataniei dv.vedeti ca multi merg la cacialma,asa am patit si eu,ma ameninta cu certificat medico legal si nu avea nimic,pt ca si cei de la medicina legala nu sint asa fraieri sa acorde la toata lumea certificate,am inteles ca sint 5-6 doctori acolo nu unul cum era inainte.Angajati un avocat dar unul bun specializat pe aceasta categorie,oricum este de durata,eu am 15 luni de la accident,urma sa fiu audiat la tribunal acum in martie dar din cauza crizei cu virusul acesta sa aminat in mai.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
bebe.pescaru@yahoo.com, utilizator
Doar domnișoara a depus plângere penală, și taximetristu e parte civila, ambii vor despăgubiri morale și materiale, mai am timp sa ma împac cu ea, și sper ca voi ajunge la o înțelegere. Deocamdată aștept sa fiu chemat de procuror, abia este la parchet dosarul, deși cred ca se vor amâna lucrurile și va dura o veșnicie procesul mai ales cu virusul acesta.
Duceti-va cu un av. la parchet si platiti probele de singe ca asa pina te cheama ei dureaza,treb.sa va dea o ordonanta pt plata probelor care si alea dureaza doua luni,spuneti ca sinteti de acord sa platiti probele ca alfel dureaza mult pina va cheama,si pina la urma nu aveti o alc. asa mare,eu am avut peste doi si stau cu morcovul sa vad ce decide judecatorul.Nasol e ca a venit peste noi virusul asta si nici nu stim cit dureaza,sau daca scapam oricum sa speram ca ajungem la judecator.Nu va mai luati dupa diverse pers.legat de accident,pt ca eu am facut depresie la inceput,cu cit vorbesti mai putin cu lumea e mai bine.pt ca multi nu cunosc dar te sperie degeaba.Daca mai ai intreb.?astept

Alte discuții în legătură

Alcool la volan plus tamponare! care sunt consecintele? Study Brian Study Brian Am provocat un accident in data 24.11.2019, m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca ma aflam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima neanuntat la politie Bamburic01 Bamburic01 Buna ziua, Acum 1 luna si o sapt ,am acrosat un pieton pe trecerea de pieton ,din inconstienta si speriat fiind de un grup de pers aflate in apropriere de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima savinmarius savinmarius acum un an de zile am avut un accident cu victima si alcool la aparatu cu echilotestu mia iesit 0.80 dupa care am dus la recoltarea de sange la care miau ... (vezi toată discuția)