avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

În data de 08.12.2019 am condus sub influenta alcoolului la volan si avut un accident ușor cu un autoturism care nu era semnalizat pe carosabil, la venirea politiei s-a constatat o alcoolemie de 0.94 % aer expirat, în urma probelor a rezultat 2,81 la prima proba și la a doua 2.46, am rămas uimit de valorile din procesul verbal, dar polițistul mi-a comunicat aceste valori sau triplat conform normelor europene, nu știu ce sa mai cred....ce credeți ce pot face? care e viitorul.....am vreo șansă sa scap cu amenda administrativa sau ....... menționez ca am 50 de ani și carnet de 18 ani fără abateri rutiere sau cazier pentru ceva
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
vasile 68, utilizator
Cel mai recent răspuns: bebe.pescaru@yahoo.com , utilizator 19:21, 31 Octombrie 2020
Nu stiu de unde ati gasit informatia cu amenda administrativa, e total eronata la momentul actual.
Aveti valori foarte mari la probele biologice, riscati sa fiti trimis in judecata si condamnat.
In urma condamnarii definitive, permisul se anuleaza. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
asa am avut si eu o alcolemie mare,eu din cauza ca nu am stomac,dar fiti foarte atent cind mergeti la declaratii la parchet sau la Udristei,sa mergeti cu avocat sa fiti de acord cu munca in folosul comunitatii(ca o sa va propuna)sa va dati acordul de vinovatie,ca astea conteaza foarte mult,dar daca va puneti av. trebuie sa stie,Eu am comis greseala in oct.2018,si abia acum o saptamina ma judecat,dureaza mult la parchet,si la alcolemiile mari se dau pedepse cam severe,eu am luat cu suspendare,cu munca in folosul comunitatii,supraveghere 2 ani,sa particip la un program de integrare sociala,si 1600 cheltuieli,si astept minuta,avocatul meu a cerut amanarea pedepsei dar instanta a dat verdictul care l-am scris.mergeti cu caracterizarii de la servici,administratie,etc ,ca o sa conteze si astea .Va salut tinem legatura
Si nu va mai luati dupa toti care vin si se dau mari ca stiu ceva,cum sa luati amenda administrativa la asa alcolemie,asa eram si eu la inceput am intrat in depresie ca tot asa vorbeam cu diversi care habar nu aveau dar unii ma speriau,alti ma incurajau,era in capul meu o aiureala,stiu ca nu va vine sa credeti ce sa intimlpat dar asta este,eu acum va incurajez putin,dar atentie mare puneti un avocat care este pe meserie cu asa ceva,eu am pus un prieten care este av.pe civile si era sa intru la mititica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2020
bebe.pescaru@yahoo.com, utilizator
ce a-ti mai facut cu procesul?eu am terminat dupa doi ani.Am imbatrinit cu 10 ani mai devreme de starea care am avut-o.Eu am avut 2,50 si 2.40 la probe biologice si 1,40 in aer expirat,totusi v-a iesit foarte mare alcolemia,aveti grija ca eu am facut cerere pt recalculare pt ca nu am stomac si nu mi-a luat in considerare,mi-a pus alcolemia 2,77 si instanta sa luat dupa ultima.daca prima proba este mai mare nu trebuie sa mai faceti recalculare.mie mi-a dat noua luni cu suspendare,doi cu supraveghere,60 zile munca 16 mil cheltuieli,am avut
apel ieri pt aminarea pedepsei si seara pe net am vazut ca mi-a respins.Puneti un av. bun specializat pe asa ceva ca e foarte groasa treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus in stare de ebrietate! Oprea Valentin ionut Oprea Valentin ionut Buna ziua! in ziua de 31.07.2018 am condus o masina in stare de ebrietate si am atins o masina parcata! A venit un echipaj de politie si am avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
0,87 la volan Chisalita Chisalita Ce se poate intampla daca am fost prins fara antecedente penale fara amenzi nu mam opus la nimic (vezi toată discuția)
Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)