avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan plus tamponare! Care sunt consecintele?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan plus tamponare! Care sunt consecintele?

Am provocat un accident in data 24.11.2019, m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i prioritate, tin sa mentionez ca ma aflam sub influenta băuturilor alcoolice, am avut 0,57 in aerul expirat, am avut o atitudine ok fata de politisti, am fost la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange, mi-a iesit dublu din ce am inteles. m-ai mentionez ca in taxiu a fost o doamna pe care nu am vazut-o atunci, aceasta a plecat de la fata locului, ea spunand-ui taximetristului ca e ok, mentionez ca nu a fost nici-o salvare la fata locului. Femeia a fost a doua zii a fost la spital, pentru ca o durea spatele, dar nu s-a internat, seara m-am trezit cu plangere la politie din partea aceasteia, si pe langa dosarul penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a mai intrat si o vatamare corporala din culpa. Mentionez ca sunt student, nu am mai avut vreo abatere penala, am vre-o sansa la amanerea aplicarii pedepsei sau sa scap doar cu o amenda si suspendare, fara permis anulat?
Cel mai recent răspuns: Study Brian , utilizator 17:11, 18 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil o sa se retina si parasirea locului accidentului.
In cazul vatamarii corporale din culpa, daca victima a depus plangere dar nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se va dispune clasarea.
Faptul ca ati avut accident, agraveaza situatia. Asigurati-va apararea.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Din ce am înțeles asigurarea se va întoarce împotriva mea, deoarece am fost băut, și va trebui sa dau banii înapoi la asigurător?
Ati inteles bine.
Cam cât ar dura pana sunt chemat de procuror, la o înfățișare, vreau sa mi recunosc vina, sau trebuie sa-mi vina ceva acasă înainte, procurorul este cel care trimite inculpatul în judecata sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool volan, tamponare plus o vatamare usoara Study Brian Study Brian Am revenit cu noi informatii in legatura cu accidentul de la 24.11.2019, atunci cand m-am tamponat cu un taxiu, acesta circuland regulamentar, neacordându-i ... (vezi toată discuția)
Infractiune conducere sub influenta alcool Sebestien Norbert Sebestien Norbert In data de 23 feb.2011 am avut un accident soldat cu victima. Victima a avut 25 de zile de ingrijiri medicale. De producerea accidentului eu ma fac vinovat, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua În data de 27.11.2020 am fost implicat într-un accident ... MARIAN JIPAMARIAN1@GMAIL.COM MARIAN JIPAMARIAN1@GMAIL.COM Bună ziua În data de 27.11.2020 Am fost implicat într-un accident de circulație în care a rezultat vătămare corporală a unei persoane. Am fost testat ... (vezi toată discuția)