avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate Florentinian

Activitate Florentinian

Răspuns la discuția Discriminare
Exact despre asta este vorba. Nu se face nicio diferenta intre aceste categorii. Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Discriminare
Art 5 al 1/4 din codul muncii.
Discuție Discriminare
In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii]
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne, nefandu se nicio diferenta in CCM sau regulamentul intern intre art 50 si art 54, respectiv concediu medical si concediu fara plata, salariatul in concediu pentru incapacitate temporara de munca primeste primele prevazute in ccm, iar cel in concediu fara plata pe (30 de zile conf reg intern) nu primeste aceste drepturi. In concluzie, desi nu este specificat nicaieri, doar unei categorii se aplica art 49/ 3 C.M. Intrebarea mea este urmatoarea : considerati ca se poate vorbi de o discriminare in cazul de fata ?
Răspuns la discuția Contract individual de munca.
Cu angajatorul nu prea sunt sanse. Voi sesiza ITM. Va multumesc pentru raspuns!

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, depuneti o instiintare la angajator privind aceasta situatie solicitand remedierea ei si/sau puteti sesiza si ITM-ul.

Răspuns la discuția Contract individual de munca.
Da. Despre mine este vorba. Indeplines atributii pentru ambele functii.

Cornel Vasile a scris:

Dvs indepliniti atributii pentru ambele functii ?

Răspuns la discuția Contract individual de munca.
Nu. Una singura. Conform unui singur cod COR. O singura fisa de post, (F) , si o anexa privind criteriile de ecaluare (F1)
Acestea sunt trecute in cim. In realitate mai exista o anexa la fisa postului, privind atributiile unui alt post prins in grila de salarizare, confirm altui cod COR.
Cornel Vasile a scris:

In c.i.m. sunt trecute doua functii ?

Buna seara! As avea nevoie de o lamurire intr-o speta. la angajare, pe contractul individual de munca este mentionat pe langa felul muncii, atributiile postului - (cele prevazute in fisa postului anexa la cim ) si criteriile de evaluare, iar la fisa postului sa fie o anexa cu atributiile altui post prins in grila de salizare, ca o alta incadrare. Este obligatiriu a se face anexa la cim, pentru aceste atributii in plus prevazute altei functii/ incadrari, reprezentand un alt fel al muncii, daca salariatul a semnat ambele fise de post inca de la angajare? Stiu ca schimbarea felului muncii implica acordul salariatului, insa in cazul de fata, desi nementionat in cim, salariatul a semnat si aceasta anexa. Practic are o incadrare si atributiuni diferite conform COR.
VA MULTUMESC !
Va salut!
Am si eu o nelamurire referitoare la “primele de Craciun si Paste”.
Sunt trecute in CCM si CIM la capitolul alte adaosuri. Din art 160 Codul Muncii, rezulta ca sunt incadrate ca si facand parte din salariu- alte adaosuri. Insa art 166 spune ca salariul se plateste lunar.

Aceste prime , neplatindu se “ cel putin o data pe luna “ , ci “ cu anumite ocazii “cum se justifica acordarea acestora anual ? Cu diferite ocazii ? Este vorba de “ contributivitate “ ??? Daca nu, incadrarea lor in salariu, ca alte adaosuri, nu este gresita ? Nu ar trebui incadrate ca “ alte avantaje “
Răspuns la discuția Concediu fara plata.
Va multumesc frumos! Conform CCM in vigoare, voi incerca o mediere. Sper sa ajungem la un consens. Va voi tine la curent.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, din ce ati postat nu reies si motivele pentru care nu se acorda.In acest caz, puteti :
- sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- promova o actiune in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- apela la mediere

Răspuns la discuția Concediu fara plata.
Adaosurile la salariul de baza sunt :
a) premiile ocazionale prevazute in BVC, se acorda din fondul de premiere, si se vor acorda conform anexei 3. (Nu este cazul meu ).
b) prime in cuantum de ...... net/salariat, acordate cu urmatoarele ocazii : Craciun ; ziua nationala ( 1 decembrie ). De aceste prime nu vor beneficia salariatii cu o vechime mai mica de 6 luni in companie.
c) primele de la alin a si b se bor acorda cu consultatrea sindicatelor.
Nu se spune nimic despre neacordatea acestora.

Cornel Vasile a scris:

Nu documente ... scrieti clauza cum este mentionata in ccm.