Pe C/V parintii nu apar deloc, actul de vanzare-cumparare incheindu-se intre cei doi(sot - sotie) si vanzatoarea apartamentului. Singura mentiune la parintii ei apare atunci cand se specifica faptul ca apartamentul a fost cumparat cu banii daruiti de parintii sotiei pentru AMBII soti
Termenul exact din c/v este "daruiti". Si...da, sunt bani pt. ambii soti, iar banii au fost dati in momentul perfectarii contractului de c/v. Evident, era cu acceptul donatarilor.
Asa cum spuneam in precizarea de mai sus, in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, se specifica faptul ca respectivul apartament a fost cumparat cu banii dati de parintii sotiei, pentru AMBII soti si, evident, avandu-i ca proprietari pe amandoi. Nelamurirea mea consta in ce masura ar putea acum sotia ( cu ajutorul martorilor-parinti care sa spuna ca banii erau doar pt. ea, chiar daca in contractul respectiv se specifica altceva) sa solicite cota parte majoritara din apartament si, desigur, ce sanse sunt sa o si obtina. Din ce am citit aici, se pare ca sansele sunt extrem de mici.
Da, asa stiam si eu, doar ca sotia mizeaza pe marturia parintilor in care se va spune ca "isi retrag" partea de donatie pentru sot. Ar fi posibil asa ceva?
as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica faptul ca apartamentul s-a cumparat cu banii donati de parintii ei dar pentru AMBII soti. Veniturile sotilor in timpul casatoriei au fost cam 70% el si 30% ea. Casatoria a durat 8 ani. Poate sotia sa solicite acum apartamentul in proportie de 80% pt. ea, pe baza faptului ca banii cu care s-a cumparat apartamentul au provenit de la parintii ei( chiar daca donatia s-a facut pt. ambii soti)?
as dori o lamurire cu privire la un subiect mai rar abordat. Situatie: proces divort +proces tagada paternitate. In urma testului ADN se arata ca sansele ca respectivul sa fie tatal copilului sunt 0. Mama nu a recunoscut niciodata in timpul casatoriei acest fapt. Copilul are 3 ani si, la momentul procesului, abia implinise 3 ani deci respectivul "tata" a contribuit din plin la cresterea sa, atat material cat mai ales sufleteste. Dupa aflarea adevarului, respectivul a fost extrem de afectat. Intrebarea mea ar fi: poate acesta solicita daune morale si materiale, avand in vedere prejudiciul si suferinta adusa? In caz afirmativ...care ar fi procedura de urmat? Va multumesc.
- sot/sotie in divort. Situatie destul de tensionata, proces tagada paternitate castigat de tata, etc. El a parasit domicilul care e proprietate comuna, insa nu si-a luat decat o mica parte de lucruri(strictul necesar). Vrand sa-si mai ia ceva de acolo, el a gasit yala schimbata, iar ea refuza sa-i dea cheie, negandu-i accesul. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc.