Buna ziua! Conform codului fiscal : 'bunurile lipsa in gestiune care sunt imputate, sumele imputate nu sunt considerate contravaloarea unor operatiuni in afara de aplicare a Tva. 'Intrebarea mea este: in cazul imputatiile lipsa in gestiune, valoarea trecuta in procesul- verbal, contine sau nu Tva? In cazul prejudiciilor se merge pe acelasi principiu?
Va multumesc.
La firma la care lucrez, pe data de 10 a fiecarei luni se ia salariul (lichidarea) si pe data de 25, avansul. Daca un salariat, solicita, ca intr-o luna, din motive intemeiate, sa ia avansul pe data de 5 a lunii respective, se poate acorda, legal? Are vreo legatura daca avansul este luat inainte de lichidare, in cazuri exceptionale?
Buna seara! M-am inscris la un stagiu de 3 ani pentru formare profesionala. In cei 3 ani eu am obligatia da a merge la cursuri, examene si la stagiu sub indrumarea unui tutore. Aceste cursuri se desfasoara lunar in 6 zile lucratoare. Anual ar fi aproximativ 72 zile. Pentru a merge la cursuri ce ar trebui sa fac?
1. Pot solicita un act aditional cu angajatorul, prin care sa pot recupera zilele in care merg la cursuri, fie zilnic dupa cele 8 ore de lucru , fie in weekend? Mentionez ca, volumul de munca de la serviciu este foarte mare si daca nu pot recupera aceste ore pe care le pierd, nu imi pot termina lucrarile la sfarsit de luna. Daca nu se aproba si mi se solicita sa imi iau zile libere neplatite si eu nu pot termina aceste lucrari?
2. Daca imi iau zile libere neplatite pt formare profesionala si raman insarcinata (lucru care il doresc), mai beneficiez de indemnizatie de crestere copil?