avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate mona.iv

Activitate mona.iv

Buna ziua !
Va rog , imi puteti spune pe ce articole din lege imi pot intemeia o cerere de evacuare din locuinta proprietate personala a fostului sot , impreuna cu care am locuit/convietuit dupa divort inca 8 ani ?
Exista posibilitatea de a-mi fi respinsa cererea , desi locuinta imi apartine si e achizitionata ulterior divortului ?
Mentionez ca primul copil nascut in timpul casatoriei mi-a fost incredintat mie ; pt. al doilea , nascut dupa divort si recunoscut de tata , este necesar sa deschid actiune de incredintare , desi am livret de familie actualizat in care suntem trecuti doar eu si copiii ?
Cum poate fi urgentata evacuarea , in conditiile in care sotul este foarte violent verbal , iar atmosfera tensionata din familie ii afecteaza pe cei doi copii ai nostri ?
Răspuns la discuția retragere actiune de evacuare
Va multumesc pt raspunsuri , voi depune cererea de renuntare potrivit art 246 .
Numai bine tuturor !
Buna seara !
As avea nevoie de o informatie : ce demers trebuie sa intreprinda partea reclamanta dintr-un proces de evacuare, in cazul in care, in timpul scurs de la inregistrarea actiunii la judecatorie (urmata de primirea citatiilor de catre ambele parti) si data primei infatisari , situatia s-a rezolvat in fapt , deci procesul nu mai are obiect?
E necesar un tip anume de cerere de anulare , trebuie depus intr-un timp anume inainte de prima infatisare ?
Ce se intampla in cazul in care nici una dintre parti nu se prezinta la proces?
Exista sanctiuni financiare pt anularea unei actiuni in rastimpul specificat mai sus?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția taxa pt evacuare tolerat
Multumesc pt raspuns !
suma de 1200 ron nu mi-a fost prezentata ca onorariu , acesta fiind stabilit separat . deci , cheltuielile de judecata , in caz de evacuare , sunt : onorariu (negociabil) + taxa de timbru (20 ron) +timbru judiciar? ( nu includ aici plata executorului judecatoresc )
Buna ziua !
Intrebarea mea este urmatoarea : in cazul unei actiuni de evacuare a fostului sot , tolerat in ap. propr. mea personala , ce cheltuieli de judecata exista ?
Mi s-a spus ca , pe langa onorariul avocatului , taxa de timbru (in val de 20 RON) , si inca un timbru judiciar (10 RON) , ar trebui sa platesc si o "taxa de barou"(?) (1200 RON) , aici n-am inteles despre ce e vorba...
Exista vreo taxa ce se stabileste in functie de valoarea apartamentului din care se doreste evacuarea , sau alta cheltuiala ,care se calculeaza in functie de valoarea proprietatii , in asemenea actiuni judecatoresti ? Sau ce cheltuieli ar putea acoperi o asemenea suma in cazul unei astfel de actiuni?