avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere actiune de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere actiune de evacuare

Buna seara !
As avea nevoie de o informatie : ce demers trebuie sa intreprinda partea reclamanta dintr-un proces de evacuare, in cazul in care, in timpul scurs de la inregistrarea actiunii la judecatorie (urmata de primirea citatiilor de catre ambele parti) si data primei infatisari , situatia s-a rezolvat in fapt , deci procesul nu mai are obiect?
E necesar un tip anume de cerere de anulare , trebuie depus intr-un timp anume inainte de prima infatisare ?
Ce se intampla in cazul in care nici una dintre parti nu se prezinta la proces?
Exista sanctiuni financiare pt anularea unei actiuni in rastimpul specificat mai sus?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mona.iv , utilizator 10:18, 28 August 2008
1. Daca niciuna dintre parti nu se infatiseaza, procesul se suspenda.
2. Reclamantul poate depune la instanta o cerere de renuntare la judecata. Potrivit art.246 C.proc.civ., „Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă.
Reclamantul se prezinta la urmatorul termen si renunta la actiune . Daca nici una din parti nu se prezinta , nejustificat la proces ,acesta se suspenda . Nu exista nici un fel de sanctiune financiara daca renuntati la proces.
Ma asociez parerii colegilor, cu cateva precizari:
Cea mai buna solutie: Renuntarea la judecata -Codul de procedura civila art.246.Reclamantul va renunta la judecata fie verbal, in sedinta, fie prin cerere scrisa adresata instantei, depusa si inregistrata la registratura -cu 5 zile inainte de termenul de judecata ar fi cel mai indicat, situatie in care poate sa nici nu se prezinte, sau inaintata instantei in cadrul sedintei de judecata.Nu este un formular de cerere tip, recamantul se adreseaza instantei cu datele sale de identificare, aratand ca solicita renuntarea la judecata, din motivele rezolvarii situatiei in fapt.
Daca nu se prezinta niciuna dintre parti si nu s-a cerut judecarea in lipsa, procesul se suspenda. E si aceasta o solutie, dar nu cea mai buna, fiindca nu inseamna ca s-a incheiat judecata...Pricina ramane in nelucrare, intervine perimarea, formalitati juridice prin care partile vor mai fi citate,etc.
Va multumesc pt raspunsuri , voi depune cererea de renuntare potrivit art 246 .
Numai bine tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand ... (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Renunțare la judecată claudiasubotin claudiasubotin Am deschis o acțiune în contencios la Judecătoria de sector. În prezent suntem în faza în care eu am depus cererea de chemare în judecată și am primit ... (vezi toată discuția)