avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare tolerat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare tolerat

Buna ziua !
Va rog , imi puteti spune pe ce articole din lege imi pot intemeia o cerere de evacuare din locuinta proprietate personala a fostului sot , impreuna cu care am locuit/convietuit dupa divort inca 8 ani ?
Exista posibilitatea de a-mi fi respinsa cererea , desi locuinta imi apartine si e achizitionata ulterior divortului ?
Mentionez ca primul copil nascut in timpul casatoriei mi-a fost incredintat mie ; pt. al doilea , nascut dupa divort si recunoscut de tata , este necesar sa deschid actiune de incredintare , desi am livret de familie actualizat in care suntem trecuti doar eu si copiii ?
Cum poate fi urgentata evacuarea , in conditiile in care sotul este foarte violent verbal , iar atmosfera tensionata din familie ii afecteaza pe cei doi copii ai nostri ?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:30, 26 Martie 2011
Da puteti introduce o actiune de evacuare, si aratati ca sunteti proprietar absolut al locuinetei, deasemeni aratati si motivul cererii evacuarii (este violent etc..) Poate aveti vreo sesizare la politie, martori ca probe.
Adoua intrebare deasemeni puteti face o alta cerere de chemare in judecata de incredintare minor si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere,
Temeiul de drept si pentru prima actiune si adoua este temeiul civil. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Despre evacuarea din casa pe timpul iernii robert1972 robert1972 sunt in divort cu sotia.apartamentul conjugal este bunul ei dobandit inainte de casatorie.eu locuiesc acum in casa ei. ea a plecat de acasa cu fiul nostru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)