Buna ziua !
Va rog , imi puteti spune pe ce articole din lege imi pot intemeia o cerere de evacuare din locuinta proprietate personala a fostului sot , impreuna cu care am locuit/convietuit dupa divort inca 8 ani ?
Exista posibilitatea de a-mi fi respinsa cererea , desi locuinta imi apartine si e achizitionata ulterior divortului ?
Mentionez ca primul copil nascut in timpul casatoriei mi-a fost incredintat mie ; pt. al doilea , nascut dupa divort si recunoscut de tata , este necesar sa deschid actiune de incredintare , desi am livret de familie actualizat in care suntem trecuti doar eu si copiii ?
Cum poate fi urgentata evacuarea , in conditiile in care sotul este foarte violent verbal , iar atmosfera tensionata din familie ii afecteaza pe cei doi copii ai nostri ?
Da puteti introduce o actiune de evacuare, si aratati ca sunteti proprietar absolut al locuinetei, deasemeni aratati si motivul cererii evacuarii (este violent etc..) Poate aveti vreo sesizare la politie, martori ca probe.
Adoua intrebare deasemeni puteti face o alta cerere de chemare in judecata de incredintare minor si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere,
Temeiul de drept si pentru prima actiune si adoua este temeiul civil. :(