avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate ioanastela

Activitate ioanastela

Multumesc!
Buna ziua, o firma persoana juridica romana poate incheia un contract de colaborare cu o persoana fizica cetatean strain pentru prestarii servicii (consultanta) pe teritoriul tarii unde are domiciliul fiscal PF? Daca da, se mai face si in acest caz retinerea de 10% sau PF il plateste in tara in care are domiciliul.
Va multumesc!
Ioana

adriandimitriu a scris:

incheiati un contract de drepturi de autor (exclusive, neexclusive,... vedeti dvs). Taxele si impozitele se platesc aici, fiindca aici are loc activitatea. Pentru a afla cuantumul precis al taxelor va trebui sa va adresati unui contabil sau consultant in domeniu.

Buna ziua,
trebuie sa fac o traducere in limba italiana si am o fraza cu care nu ma descurc.
Va rog daca ma puteti ajuta explicandumi semnificatia urmatoarei fraze:

" In ceea ce priveste dispozitiile art. 225 c.p.c. si practica constata in materie, ....."

ma intereseaza "practica constata in materie" ...
este un exemplu luat pe baza altor sentinte?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Contract de cesiune creanta
Va multumesc pentru raspuns. O sa mergem la un avocat.
Ioana
Deci facetima sa inteleg, eu nu sunt avocat si va rog sa folositi termeni si pe intelesul meu :">.
Se poate face contract de cesiune sau nu? REPET: SUNT TOTI DE ACORD A+B+C.
Trebuie mers la un avocat sau il putem face intre noi.
Multumesc!

Ii spuneti ca va place asa cum este si ca nu are nevoie sa incarce sifonierul pana cade pe ea.
Stiu pe cineva caruia i sa intamplat asa ceva.#-o

Sper sa va fie de folos. ;)

O zi buna!
Ioana
Nu am inteles de ce spuneti ca ar fi o delegatie. Este vorba de o creanta pe care C este intentionat sa o plateasca numai ca, dat ca B are cateva probleme cu banca, de comun acord hotarasc, ca C sa plateasca direct furnizorului A.

In ceea ce priveste contul dvs. va dau eu solutia. Cheltuiti mai putin. :))
B intra in contract pentru ca este cel care cesioneaza creanta catre propriul furnizor. Prin aceasta cesiune B nu mai are obligatii catre A intrucat datoriile le va plati C (fiind clientul lui B). Este vorba de vanzare marfa si nu de comision sau intermediari. Va rog sa mai cititi odata cu atentie intrebarea mea, poate ma puteti ajuta.
Buna seara,
O societate straina A vinde marfa catre o societate romaneasca B. Societea B revinde aceasta marfa in Romania catre societate C. Soc. B la un moment dat are probleme la efectuarea platii datoriilor catre A si de comun acord (A+B+C) hotarasc sa faca un contract de cesiune creanta si in asa fel C sa plateasca direct la A.
Intrebarea este urmatoarea: Acest contract trebuie sa fie semnati de toti trei? Trebuie inregistrat la vreo institutie sau este suficient ca fiecare sa il tina atasat la acte?. Soc. B poate inchide in contabilitate in baza acestui contract si clientul C si furnizorul A? Va multumesc anticipat! Ioana
Răspuns la discuția act de donatie mulltipla
Mai intai doresc sa va multumesc pentru raspuns.
Deci inteleg ca fiecare dintre donatori trebuie sa aiba cadastrul facut pe proprietatea pe care o doneaza. Acest lucru implica costuri foarte mari pentru o donatie cu valoare asa mica. Dvs. ce imi recomandati? Care este forma cea mai economica pentru a intra in posesia acestor bunuri?