Cred ca sunt foarte interesante motivarile (fond + apel)!
IONICA VADUVA a scris:
pai daca sunt 3amenzi a cate 250lei fiecare inseamna 750lei nu 1700lei.
Asa este: daca sunt trei amenzi, de unde 1700 lei?
Amenzile nu sunt purtatoare de dobanzi sau penalitati, indiferent de momentul platii.
Referitor la executare silita si Finantele Publice Locale vor face acest lucru, singura diferenta fiind faptul ca ei nu au nevoie de executor, ei pun singuri poprire, in interiorul termenului de prescriere de 5 ani ..... parerea mea!!!
Dupa parerea mea, executarea silita s-a facut pentru cei 28 euro/abatere + cheltuieli de executare de aprox. 357 lei/abatere.
Pentru amenda de 250 lei/abatere nu s-a facut executare. Ea merge la taxe si impozite locale.
Executarea silita a fost facuta de CNADNR, ei revenindu-i doar partea de 28 euro + cheltuieli.
Cu amenda de 250 lei nu are treaba CNADNR.
Parerea mea!!!!!
Am avut si eu problema asta, am fost, acum un an si jumatate, la CNADNR - Bucuresti si mi-au zis, verbal, ca nu este nevoie de nimic, nu se face nicio schimbare; in momentul in care se inregistreaza un nr care nu detine rovigneta, se verifica si seria de sasiu si nu se trimite amenda. Daca totusi primesc amenda, mi-au spus sa trimit un plic inapoi care sa contina o copie dupa procesul verbal, dovada platii cu seria masinii si o vor anula ei, fara a mai fi nevoie de instanta. Cel putin asa mi-au declarat verbal. Le-am solicitat o hartie in acest sens, dar nu am primit. Din februarie 2013 si pana acum nu am primit nicio amenda; am circulat in toata tara. Sper sa nu primesc nici in continuare!
Buna seara!
Din putinele informatii pe care le furnizati, eu inteleg ca ceva nu se potriveste.
Sunt electrician autorizat ANRE si fac verificari de instalatii electrice, contactati-ma prin mesageria privata a forumului si incerc sa va ajut, gratuit, in limita posibilitatilor mele.
[Editat numar de telefon - folositi va rog mesageria privata, multumesc]
Nu inteleg ce este o aiureala... Vecinul lui a facut la notariat un act numit "incheiere de completare"
Multumesc!
Extras din Codul Civil:
Art. 622. Dreptul de trecere pentru efectuarea unor lucrari. (1) De asemenea, proprietarul este obligat sa permita folosirea fondului sau pentru efectuarea unor lucrari necesare fondului invecinat, precum si accesul vecinului pe terenul sau pentru taierea crengilor si culegerea fructelor, in schimbul unei despagubiri, daca este cazul .
(2) Dispozitiile art. 621 alin. (2) sunt aplicabile.
In cazul unui CMI, daca nu exista angajat, ITM-ul nu are ce sa caute acolo; dar Pompierii vor avea ce sa caute ... si, conform DGPSI 004/2001, art.92-94, vor cere acel buletin PRAM; ANPC deasemenea va cere acel buletin PRAM.
Cu stima, MIHAI NELU
Dl. Marinescu, sunt foarte multi factori care trebuiesc luati in calcul.
De ex: clauze in contract, destinatia spatiului, vechimea constructiei ( implicit a inst. electrice ), vechimea bransamentului, modificari ale inst. electrice, etc.
Daca doriti mai multe relatii, trebuie sa-mi dati dvs. mai multe informatii.
Intotdeauna se gaseste o rezolvare.
Astept un semn de la dvs.
PS:intamplator lucrez in domeniul electric.
Daca te referi la legislatia care obliga la efectuarea acestor verificari, pot sa-ti spun ca fiecare autoritate care are atributii de control lucreaza dupa cate o lege specifica plus prescriptiile electrice in domeniu.
Daca te intereseaza pot sa-ti enumar cateva.