avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters60018

Activitate ContSters60018

Multumesc mult pentru raspuns. Deci nu e nevoie de un act aditional la Contractul Colectiv prin care sa precizez ca zilele libere acordate tatalui la nasterea copilului reprezinta concediu paternal, conform Legii 210/1999 si CCM unic.
Buna ziua. Sper sa ma lamuriti. Eu cred ca raspunsul la aceasta intrebare este nu, dar vreau sa stiu exact de ce este nu.
Un proaspat tatic beneficiaza de 5 zile + 10 zile (cursuri de puericultura) acordate prin Legea 210/1999 . In contractul colectiv la nivel de unitate sunt prevazute 5 zile libere la nasterea unui copil. Citez: "In afara concediului de odihna, la cerere, salariatii au dreptul la un numar de zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite, astfel:
- nasterea sau adoptiunea unui copil - 5 zile...."......etc.
Conducerea unitatii nu stie daca sa acorde 20 de zile sau 15 zile in total. In contractul colectiv nu scrie ca cele 5 zile se acorda conform Legii 210/1999, nu se mentioneaza ca e concediu paternal, doar niste zile libere. Nu se poate intelege ca firma acorda aceste zile suplimentar, in urma negocierii conducerii cu angajatii?
Va rog mult, daca ma puteti ajuta, problema trebuie rezolvata urgent. Multumesc mult.
Da, asa am gandit si eu studiind legislatia in domeniu, dar nu am inteles exact cum poate fi probat faptul ca angajarea acestora nu a fost facuta cu scopul dezorganizarii institutului si ce se va intampla daca se va efectua o reclamatie in acest sens de catre institutul respectiv.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua. Va rog, daca imi puteti raspunde, exista aici posibilitatea ca srl-ul in discutie sa fie acuzat de concurenta neloiala?.
O societate comerciala angajeaza in decurs de un an 4 persoane care fusesera angajati ai unei societati concurente, institut de cercetare. Precizez ca angajatii nu au fost ademeniti in nici un fel, ci au venit din proprie initiativa, deoarece institutul nu mai merge de foarte mult timp, au datorii foarte mari si contracte aproape deloc, salariile nu se iau la timp. Au venit sa-si depuna cv-ul si sa discute cu directorul srl-ului pt ca sperau intr-un salariu mai mare si sigur. Fiind oameni cu experienta au fost angajati.
Cum s-ar defini mai exact in fapt dezorganizarea activitatii ? Cum pot dovedi ca angajarea acelor oameni nu a cauzat dezorganizarea activitatii institutului de unde au plecat?
Discuție Plagiatul
Buna ziua, doresc sa va cer sfatul intr-o problema.
daca o firma doreste sa adauge tuturor ofertelor tehnice si comerciale pe care le face catre diverse firme un document in care se detaliaza termenii si conditiile vanzarii. O idee buna dealtfel, insa copiata de la alta firma importanta, care le-a transmis o oferta de genul acesta. Acum doresc sa faca si ei acelasi lucru, sa preia ideile expuse de acea firma in respectivul document si sa le adapteze firmei lor, insa se tem sa nu fie acuzati de plagiat. In clipa in care firma va transmite acelei firme mari o oferta comerciala cuprinzand documentul cu termenii si conditiile vanzarii cuprinzand aceleasi formulari ca si cele pe care le utilizeaza ei, oare ii pot da in judecata pentru plagiat?
Multumesc mult.
Buna ziua, vreau sa stiu daca este obligatorie stampilarea contractelor in general si ce text de lege reglementeaza asta.
Am inteles, va multumesc foarte mult.
Problema este ca banca nu are nici un interes in a ma ajuta pe mine sa scap de credit. Nu e in interesul lor sa platesc creditul in avans, ci sa rambursez rata de rata, pana la stingerea lui la termen. Cu tot cu comisionul de rambursare anticipata, banca tot pierde la rambursarea anticipata.
Ar fi mult mai simpla cealalta varianta. Si sa inteleg ca e si posibila. Dar oare a mai facut cineva asa ceva? Este un lucru practicat sau f rar intalnit si cu slabe sperante de realizare? Ma gandesc ca pana la urma unii asa fac afaceri imobiliare....eu de ce nu as putea? Bineinteles ca nu asta e scopul meu, scopul meu e sa am casa mea si sau o rata mica sau deloc de platit.
Buna ziua. Recent am achizitionat o casa si terenul aferent prin credit ipotecar. As vrea sa stiu daca (si daca da, cat de usor ar fi) as putea la un moment dat sa vand proprietatea si cu banii obtinuti sa rambursez in avans creditul. Intreb asta din doua motive...ma gandesc la eventualitatea in care la un moment dat as fi in incapacitate de plata sau la posibilitatea ca peste o perioada sa...scap de acest credit prin: vinderea casei la un pret mult mai mare decat cel de achizitie (i-am adus puternice imbunatatiri) si achitarea creditului ...si in felul asta as ramane cu banuti in plus, pe care i-as putea folosi ca avans la un alt credit mai mic si mi-as putea lua o alta casuta, la care sa platesc rate mult mai mici.
Nu stiu daca ati inteles exact ce am vrut sa spun, dar sper ca da.
Am inteles ca se poate sa vand un imobil ipotecat, dar ca trebuie sa fac un antecontract, in urma caruia cumparatorul sa-mi vireze in cont o suma egala cu valoarea necesara rambursarii totale a creditului, eu sa-l lichidez si apoi fiind liber de ipoteca, sa-l vand. Insa ma intreb eu....oare o sa fiecineva de acord sa-mi dea mie 50.000 euro in baza unui antecontract de v-c? Se mai practica lucrurile astea? Se pot face? Sau raman cu creditul asta 30 de ani......si gata...