avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate loveusa24

Activitate loveusa24

Fiti amabil, unitatea exterioara de la aparatul de aer conditionat, poate fi incadrat la art. 612 COD CIVIL, daca se apropie de linia de hotar? Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.
Un avocat mi-a zis ca unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat, nu intra la art. 612 din Codul Civil. Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.
Fiti amabil, unitatea exterioara de la aparatul de aer conditionat, poate fi in cadrat la art. 612 CV, daca se apropie de linia de hotar? Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.
Domnule avocat, nu ma deranjeaza magazia lor lipita de gardul comun, de asta nici nu fac cerere reconventionala. O sa incerc sa discut cu ei despre asta. Ma gandesc daca instanta le-ar respinge cererea atata timp cat au si ei o magazie lipita de gardul comun.
Buna seara!

Vecinul meu ma actionat in instanta pentru a cere dezafectarea cosului de fum din inox, pentru ca nu respecta distanta de 0,60 de la cos pana la gardul comun. Practic peretele casei respecta distanta, doar ca pe acel perete am un tub din inox pt fumul de la centrala, si automat cosul s-a apropiat de gardul comun. Dar ei au construit o magazie lipita de gardul comun, deci nu respecta art. 612 care spune sa fie o distanta de cel putin 60 cm. In acest caz, la intampinare, pot sa mentionez despre magazia vecinilor? Instanta ia in considerare acest aspect pt a respinge plangerea vecinilor cu privire la cosul de fum?

Nu il deranjeaza fumul, pur si simplu nu vrea cosul acolo, ii creeaza disconfort si il vrea jos.
Domnule Chereji, de ce va incapatanati sa-i dati Krissiei un model de chemare in judecata? Eu inteleg ca vreti clienti dar nu se poate domnule, nu toti dispunem de bani.
Vecinul meu are la garajul casei, la 1 m de linia de hotar, fereastra de lumina prin care nu se impiedica vederea spre fondul meu, I-am trimis doua notificari si refuza sa puna folie pe sticla. Daca angajez avocat sa deschida actiune pt obligatia de a face, dar pana la primul termen vecinul pune folie pe geam iar procesul inceteaza. In acest caz, mai am sanse sa obtin cheltuielile facute cu avocatul de la vecinul respectiv?
Pt ART. 616 Fereastra de lumină: daca nu se împiedica vederea spre fondul învecinat, pot cere instantei sa oblige vecinul sa puna folie de sticla de lumina? In instanta voi cere: obligatia de a face sau trebuie sa pun altfel problema?
Am cumparat un teren si am ridicat o casa. Dupa receptie, actele de proprietate se pot face la instanta? Doresc sa evit notarul datorita costurilor ridicate.
FEREASTRA DE LUMINĂ poate fi construită, spre deosebire de FEREASTRA DE VEDERE fără limită de distanță între aceasta și fondul vecinului dvs., unica condiție fiind aceea de a împiedica vederea spre fondul învecinat.

Intreb asta deoarece fereastra de la baia mea, care este la o inaltime de 1,70 m, dimensiune sticla 0,40 x 030, sablata, se rabateaza dar se si deschide complet, iar o data deschisa se vede zidul casei vecinului si nimic altceva. Intre casa mea si a vecinului este o distanta de 1,20 m, cu gard comun pe linia de hotar. Fondul invecinat poate fi zidul casei vecinului sau curtea lui?