avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate loveusa24

Activitate loveusa24

Domnule Popa, nu e vorba despre faptul ca apa de ploaie curge de pe acoperisul vecinului la mine, ca oricum nu curge. Ci despre distanta dintre constructie si gardul comun. O data cu indepartarea magaziei, nu trebuie indepartat si acoperisul?
Va rog sa ma sprjiniti cu un raspuns. Am actionat vecinul in instanta, pentru indepartarea magaziei de gardul comun. Acesta a indepartat peretele magaziei de gardul comun, dar nu si acoperisul, care este la o distanta de cativa centimetri de gardul comun. In mod normal, trebuie indepartat si acoperisul, chiar daca nu este lipit de gardul comun? Pot cere instantei acest lucru la primul termen sau instanta nu ar avea nimic impotriva acoperisului?
Va mai rog ceva: eu am facut cheltuieli prin posta romana, ce au inclus notificari cu confirmare de primire - catre vecinul meu cu privire la gardul comun. Abia dupa 2 ani am deschis actiunea in instanta. Pot include la cheltuieli de judecata, acele cheltuieli facute cu notificarile? Multumesc mult!
Stimati avocati, in calitate de reclamant, intr-un proces civil privind recuperarea cheltuielilor de judecata, trebuie sa aduc bonuri fiscale la instanta sau copii xerox dupa acestea? De asemenea, dovezile (bonuri fiscale), trebuiesc aduse in dublu exemplar? Va multumesc!
Stimati profesionisti, am actionat vecinul in instanta, pentru indepartarea magaziei de gardul comun. Acesta a indepartat magazia de gardul comun, dar nu si acoperisul, care este la o distanta de cativa centimetri de gardul comun. In mod normal, trebuie indepartat si acoperisul, chiar daca nu este lipit de gardul comun? Po spune instantei acest lucru la primul termen sau instanta nu ar avea nimic impotriva acoperisului?
Vă rog, am nevoie de sprijinul dumneavoastră, stimați doamne și domni avocați. Am acționat în instanță împotriva proprietarului imobilului de lângă terenul meu pentru îndepărtarea magaziei de la gardul comun. La imobilul de lângă mine, nu locuiește efectiv proprietarul pârât, ci copilul lui împreună cu familia. La primul termen, avocatul pârâților a menționat că bunul a fost vândut și că urmează să dovedească acest lucru la următorul termen.

Întrebarea mea este: procesul se termină dacă bunul a fost vândut sau se continuă cu noii proprietari, dacă îi voi afla, deși sunt sigur că va fi copilul acestuia? Iată decizia instanței: Reprezentantul pârâților solicită acordarea unui termen pentru a face dovada faptului că pârâții au vândut bunul, dar și pentru a indica persoanele care ar avea calitate procesual pasivă în prezenta cauză. Instanța urmează să acorde un termen pentru a face dovada faptului că bunul a fost înstrăinat.
Fiti amabil, unitatea exterioara de la aparatul de aer conditionat, poate fi incadrat la art. 612 COD CIVIL, daca se apropie de linia de hotar? Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.
Un avocat mi-a zis ca unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat, nu intra la art. 612 din Codul Civil. Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.
Fiti amabil, unitatea exterioara de la aparatul de aer conditionat, poate fi in cadrat la art. 612 CV, daca se apropie de linia de hotar? Doresc sa pun unitatea exterioara pe peretele meu care este la 0,60 cm de linia de hotar, doar ca o sa ramana distanta intre unitate si linia de hotar, de 0,40 cm.