avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate beatrice18

Activitate beatrice18

Am divortat in urma cu 4 ani,momentan primesc pensie alimentara ptr copil 150 lei,calculata dupa salariul minim,fostul sot nefiind angajat atunci. Intrebarea mea este cum aflu daca el s-a angajat dar fara sa il dau in judecata neavand bani ptr avocat??? Multumesc
Momentan sunt in concediu medical,medicul de familie mi-a spus ca intru in concediu prenatal din 1 august. Actele ptr somaj le pot depune in 10 zile de la incheierea contractului de munca,deci inca nu am depus dosarul.Pana la urma ,unde trebuie sa merg cu sa depun concediile medicale ptr prenatal si postnatal? La somaj sau Casa de asig de sanatate? Mai depun dosarul ptr ajutorul de somaj acum? De indemnizatie ptr CCC nu o sa beneficiez,ptr ca nu am 12 luni cu venit impozabil. Ce trebuie sa fac acum?
De indemnizatie de CCC nu o sa beneficiez ptr ca nu am avut un venit impozabil 12 luni anterioare nasterii copilului (decat 10 luni),de aceea imi depun dosarul ptr somaj. Cum se calculeaza concediul pre si postnatal,avand in vedere ca o sa mi-l plateasca cei de la somaj? Venitul brut in ultimele 6 luni a fost de 1200 lei!!
Va multumesc ptr raspuns!!!
Buna ziua,
sunt insarcinata in 7 luni,in 27 iulie 2012 imi expira contractul de munca,fiind incheiat pe peioada determinata,am fost la somaj si ma incadrez la ajutor de somaj. Intrebarea mea este daca cei de la somaj pot sa imi plateasca concediul prenatal si postnatal.Doctorul de familie mi-a spus ca ajutorul de somaj se suspenda pana termin cele 126 de zile de concediu pre si postnatal (cei de la somaj fiind obligati sa mi-l plateasca) si doar dupa aceea intru la ajutor de somaj.Este adevarat? Si daca mai trebuie sa platesc contributia la sanatate in cazul somajului sau a concediului pre si postnatal?
Va multumesc!
Buna ziua,trebuie sa nasc in octombrie,iar cu contract de munca am lucrat doar 6 luni dar mai am un contract civil de prestari servicii cu o alta firma incheiat pe 1 an de zile(pana la sf oct 2012).ptr care am depus si declaratie de venit la finante. Ptr depunerea dosarului de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului am vazut ca se cere si adeverinta de venit si contractul cu firma angajatoare ,dar contractul civil de prestari servicii nu este inregistrat la ITM si nu are stampila ITM. Se ia in considerare la depunerea dosarului ptr acordarea indemnizatiei? sau nu este valabil ?
Multumesc!!
Buna ziua,in 30 iulie imi expira contractul de munca fiind incheiat pe perioada determinata..Sunt insarcinata in 4 luni iar de indemnizatia de crestere a copilului nu o sa beneficiez ptr ca nu am lucrat 12 luni consecutiv pana cand se va naste copilul. La data expirarii contractului de munca o sa am in 24 de luni circa18 luni lucrate cu carte de munca si cotizatie la somaj,dar cu pauza de 6 luni. Intrebarea mea este daca beneficiez de somaj dupa 30 iulie 2012.
Va multumesc!
Buna ziua.Sunt insarcinata in 9 saptamani.Din 13 iulie 2011 pana in 30 ian 2012 nu am avut un loc de munca cu carte de munca.Am lucrat ca si colaborator intr-o firma in sistem MLM,iar din 30 ianuarie m-am angajat.Sunt si administratorul unei SRL dar firma e pe profit 0 de 1 an. Ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului imi lipsesc 3 luni in care apar cu venit impozabil( nasc in octombrie). Intrebarea mea este daca pot ca sa declar cele 3 luni la finante ca activitati independente si sa platesc impozit sau ce alta solutie as mai avea ca sa pot beneficia de aceasta indemnizatie. Am platit impozite timp de 13 ani fara intrerupere si acum cand am nevoie nu pot sa primesc ptr copilul meu un ajutor cu care as putea sa il cresc. Se pare ca in Romania sa faci copii a devenit un lux.Guvernantii nostri ar putea sa se gandeasca ca in ziua de azi nu mai ai siguranta locului de munca astfel incat sa ai continuitate 12 luni la un loc de munca din moment ce contractele de munca se pot face de 3 ori chiar si numai pe 3 luni...
Multumesc!