avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in 9 saptamani.Din 13 iulie 2011 pana in 30 ian 2012 nu am avut un loc de munca cu carte de munca.Am lucrat ca si colaborator intr-o firma in sistem MLM,iar din 30 ianuarie m-am angajat.Sunt si administratorul unei SRL dar firma e pe profit 0 de 1 an. Ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului imi lipsesc 3 luni in care apar cu venit impozabil( nasc in octombrie). Intrebarea mea este daca pot ca sa declar cele 3 luni la finante ca activitati independente si sa platesc impozit sau ce alta solutie as mai avea ca sa pot beneficia de aceasta indemnizatie. Am platit impozite timp de 13 ani fara intrerupere si acum cand am nevoie nu pot sa primesc ptr copilul meu un ajutor cu care as putea sa il cresc. Se pare ca in Romania sa faci copii a devenit un lux.Guvernantii nostri ar putea sa se gandeasca ca in ziua de azi nu mai ai siguranta locului de munca astfel incat sa ai continuitate 12 luni la un loc de munca din moment ce contractele de munca se pot face de 3 ori chiar si numai pe 3 luni...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:39, 4 Martie 2012
ca sa beneficiati trebuie sa aveti 12 luni venituri impozabile.consultati un contabil in privat( doar asa vi se poate raspunde....concret) ...nu conteaza cat ati platit impozit inainte.

in rest aveti dreptate , dar pe acest Forum se dau consultaii generale si legale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti gravide chiqitita chiqitita Buna ziua, Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste drepturile banesti ale femeilor insarcinate, mai exact, cum e cu acea indemnizatie de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Re: legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil ana_f ana_f Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu lamuriri despre sansele mele de a obtine indemnizatia, caci urmeaza sa nasc in octombrie. Pana pe 29 ian 2009 nu se pune ... (vezi toată discuția)
Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere, Dacă am avut 1 luna ... (vezi toată discuția)