avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație

Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere,
Dacă am avut 1 luna întrerupere între ultimul. Loc de munca si actualul ,pot beneficia de indemnizație pt creșterea copilului ?Sau trebuie sa am 12 luni fara întrerupere la ultimul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 7 Ianuarie 2020
Trebuie 12 luni lucrate în ultimele 24 de luni. O lună întrerupere nu afectează dreptul la indemnizație, important este ca la data nașterii să aveți 12 luni din ultimele 24.
Si acestea nu trebuie sa fie consecutive, trebuie ca suma lor sa fie 12 din ultimele 24 inainte de nastere.
Angajatorul stie de sarcina dvs.?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ati avut 1 luna întrerupere între ultimul loc de munca si actualul ,puteti beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului .
Am inteles. Deci nu trebuie să am 12 luni lucrate la actualul loc de munca. Se ia in calcul si acele 9 luni lucrate la ultimul loc de munca chiar daca am avut o lună întrerupere
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, vi se iau in calcul si cele 9 luni lucrate la un alt angajator numai daca acestea se afla inauntrul perioadei eligibile pentru CCC (ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate- indemnizatie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danieladam danieladam Buna ziua! Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la ... (vezi toată discuția)