Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la data la care a ramas insarcinata, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Din pacate intre ultimele doua locuri d e munca nu a avut continuitate, asa ca se iau in calcul doar cele 3 luni si 22 zile anterioare datei la care a ramas insarcinata.
Se iau in calcul si cele 9 luni de sarcina? Spre exemplu daca ea isi poate desfasura activitatea pana in luna a 6-a, dar se platesc contributiile sociale pana la momentul nasterii coplilului, poate beneficia de acesta indemnizatie?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)
2. - Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
- Sunt admise si fractiunile de luna.
3. Spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut avea sau va avea sotia in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului
A avut din pacate o perioada de 3 luni in care a lucrat la un angajator si acesta nu i-a facut carte de munca, motiv pentru care a si demisionat. Asa ca de la 1 August 2013 a fost angajata la actualul loc de munca pe o perioada nedeterminata, statut pe care il are si acum.
In jurul datei de 23 August 2013 se va naste copilul.
In momentul conceperii avea aproximativ 3 luni si 22 de zile de vechime neintrupta. In cele 9 luni de sracina ma indoiesc ca le va putea lucra pe toate, si probabil va apela la concediu de maternitate. In cazul dat se considera indeplinita conditia celor 12 luni de cotizare?
Va multumesc!
1. Daca nasterea copilului are loc in august 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt septembrie 2013 - august 2014.
2. Asa ca daca este salariata incepand cu data de 1 august 2013 va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului intra si perioadele de concedii medicale si aceea de concediu de maternitate.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Atunci nu imi ramane sa ma bucur pe deplin de eveniment. Desi si daca raspunsul era negativ nu imi umbrea prea tare bucuria.
Indemnizatie
elissar
Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)