avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate- indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate- indemnizatie

Buna ziua,

Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori sa fac un copil.
Daca plec de la locul actual, si pana ma angajez in alt loc, trec 2-3 zile, de intrerupere, dupa ce voi ramane insarcinata influenteaza aceasta intrerupere primirea indemnizatiei pt copil si a concediului de maternitate?Sau trebuie sa am minim 9 luni fara intrerupere la locul de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 22 August 2016
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.

2. - Dvs. vreti sa intrebati despre concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si indemnizatia aferenta.
- Cele cateva zile de intrerupere in activitate nu va afecteaza in a beneficia de CCC si indemnizatie.
- Pentru a beneficia de CCC si indemnizatie trebuie ca in cele 24 de luni premegatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Multumesc frumos!
Da, voiam sa intreb de CCC, pt ca stiam ca mai demult trebuiau 6-9 luni la locul actual de munca.
Si probabil pana voi semna lichidarea si pana voi semna un nou contract de munca vor trece cateva zile.De aceea am vrut sa stiu daca e vreo problema ca exista intrerupere.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
IoanaTdr, utilizator
1. Prin anul 1997 era vorba de o perioada de 9 luni lucrata inainte de nastere.

2. Acum este vorba de 12 luni din cele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere, Dacă am avut 1 luna ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Ioana_sorina Ioana_sorina Buna ziua! 1.As dori sa stiu daca in ultimele 12 sau 6 luni inainte de nastere este obligatoriu sa lucrez la acelasi loc de munca sau pot sa imi schimb locul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)