Momentan sunt angajata la locul actual de munca de doi ani jumatate, dar in octombrie as dorii sa ma angajez altundeva, iar anul urmator as dori sa fac un copil.
Daca plec de la locul actual, si pana ma angajez in alt loc, trec 2-3 zile, de intrerupere, dupa ce voi ramane insarcinata influenteaza aceasta intrerupere primirea indemnizatiei pt copil si a concediului de maternitate?Sau trebuie sa am minim 9 luni fara intrerupere la locul de munca?
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
2. - Dvs. vreti sa intrebati despre concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si indemnizatia aferenta.
- Cele cateva zile de intrerupere in activitate nu va afecteaza in a beneficia de CCC si indemnizatie.
- Pentru a beneficia de CCC si indemnizatie trebuie ca in cele 24 de luni premegatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Multumesc frumos!
Da, voiam sa intreb de CCC, pt ca stiam ca mai demult trebuiau 6-9 luni la locul actual de munca.
Si probabil pana voi semna lichidarea si pana voi semna un nou contract de munca vor trece cateva zile.De aceea am vrut sa stiu daca e vreo problema ca exista intrerupere.