Buna ziuna.
Va rog sa ma ajutati si sa ma invatati ce ar trebui safac in urmatoarea situatie:
Tatal meu a decedat in urma cu 4 luni. Sotia supravietuitoare ( eu sunt fiu natural al acestuia din alta casatorie) a dezbatut succesiunea asupra apartamentului unde au locuit si a unui teren fara a ma instinta, astfel in cit a fost singura mostenitoare, dupa care a vindut cele doua imobile. Dobindirea imobilelor este urmatoarea: apartamentul a fost cumparat de tatal meu in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare, iar terenul este dobindit de tatalui meu inaite de aceasta casatorie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
a) ce pot face pentru a recupera partea din avere care mi se cuvine.
b) ce risca sotia supravietuitoare pentru magaria facuta
Totodata vreau sa spun ca nu am nici un fel de copie sau act de proprietate asupra apartamentului sau al terenuilui, (dar pot spune cu certitudine ca acestea au fost vindute dupa moartea tatalui meu). Nu am nici macar o copie dupa certificatul de deces al tatalui meu, sotia supravietuitoare afirmind ca a pierdut toate actele........
Multumesc mult pentru ajutor.
Situatia este cu atit mai stinjenitoare pentru mine avind in vedere ca locuiesc singur, iar in momentul unei posibile altercatii nu pot devedii cu martori ca am fost agrsat. Pe alta parte nu imi permit sa ajung la servici cu "un ochi vinat".
Daca la urmatoarea partida de injurii si jigniri chem politia, iar persoana in cauza nu se potoleste si in viitor isi continua prostul obicei, ce risca??
De curind am intentat o actiune in justitie pentru o iesire din indiviziune. Locuiesc cu cel cu care ma judec in aceeasi curte.
Insultele si amenintarile cu moartea sunt la ordinea zilei. Problema este ca vecinul meu este o persoana care consuma alcool in cantitati mari si este extrem de violenta. Imi este foarte mare teama sa nu fiu lovit. Ce pot face in situatia asta??
Ce ma sfatuiti sa fac???
.....in momentul in care se face iesirea din indiviziune (daca se poate), treaba devine mult mai simpla, gard.....fiecare cu poteca lui.
Intrebarea este daca in situatia de mai sus teoretic este posibila iesirea din indiviziune.
La fel de interesanta mi se pare indeea de ai pretinde o chirie sau ceva asemanator avind in vedere ca foloseste totusi ceva ce nu ii apartine.
Si nu in ultimul rind un mod de a ii mai taia din elan.......!!!
Sunt convins ca ati inteles ideea.
Astept cu interes parerile voastre.
Asa ca va puteti opune cu succes partajarii unui imobil (teren) de doar 220 mp din care 140 m sunt ocupati de constructie.
Multumesc mult pt. ajutor.
Ideea este urmatoarea: eu sunt adeptul iesirii din indiviziune. Intimplator vecinul are un ciine care din cind in cind rupe lantul......si la fel de intimplator masina vecinului este parcata sistematic in usa mea. Incercarile mele de a discuta cu acesta au avut un singur rezultat in cea ce priveste masina, am fost sfatuit in felul urmator...daca nu pot sa o sar, sa ma bag pe dedesubt....!!!
Sa inteleg ca momentan singura solutie practica este.......sa imi cumpar un ciine mai mare si eventual mai rau????
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati.
In citeva cuvinte situatia este urmatoarea: detin in indiviziune impreuna cu X un imobil astfel: teren eu 200mp , X 20mp.
Pe acest teren in supratfata totala de 220mp se afla o casa cu amprenta la sol de 140mp din care eu detin in proprietate exclusiva 70mp, restul de 70mp fiind detinuti ca si constructie exclusiva de X. Partea de casa detinuta de X este formata din doua camere, baie si bucatarie. In afara de partea mea de casa eu mai detin o mansarda si un beci care sunt deasupra si respectiv sub camerele detinute de X.
Din cite stiu, nimeni nu este obligat sa ramina in indiviziune potrivit legii.
1. In aceasta situatie, cum se poate face iesirea din indiviziune avind in vedere suprafata foarte mica detinuta de X ????
2. In cazul unui proces de iesire din indiviziune, X ma poate obliga prin instanta sa ii cedez o parte din teren?? Imobilul este situat in zona ultracentrala a orasului, terenul avind valoare foarte mare
3. Se poate ca in momentul introducerii actiunii sa se ceara expres iesirea din indiviziune pentru teren conform cotelor detinute??
4.In principiu, in situatii similare cu acestea cind dupa o ipotetica iesire din indiviziune X are casa, sau o parte din ea pe terenul meu se poate vorbii de de accesiune in favoarea mea???
Multumesc