avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulte sistematice si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulte sistematice si amenintari

De curind am intentat o actiune in justitie pentru o iesire din indiviziune. Locuiesc cu cel cu care ma judec in aceeasi curte.
Insultele si amenintarile cu moartea sunt la ordinea zilei. Problema este ca vecinul meu este o persoana care consuma alcool in cantitati mari si este extrem de violenta. Imi este foarte mare teama sa nu fiu lovit. Ce pot face in situatia asta??
Ce ma sfatuiti sa fac???
Cel mai recent răspuns: tatu tudor 2007 , utilizator 09:11, 18 Iunie 2008
Daca doriti un rapsuns ...avocatesc, va pot spune ca ar trebui sa faceti o plangere la Politie, ei vor veni si eventual il vor amenda.
Insa, daca tocmai aveti un litigiu pe rol, e greu de imaginat ca se va cuminti si va va lasa in pace..
Cel mai bine e sa nu provocati persoana, pe cat e posibil acest lucru si, numai in caz de primejdie, sa chemati politia.
Cand mai face scandal, chemati politia pentru a-l amenda pentru tulburarea linistii publice.
Puteti depune plangere penala pentru amenintare, insa trebuie sa o dovediti cu martori.
Multumesc mult pentru ajutor.
Situatia este cu atit mai stinjenitoare pentru mine avind in vedere ca locuiesc singur, iar in momentul unei posibile altercatii nu pot devedii cu martori ca am fost agrsat. Pe alta parte nu imi permit sa ajung la servici cu "un ochi vinat".
Daca la urmatoarea partida de injurii si jigniri chem politia, iar persoana in cauza nu se potoleste si in viitor isi continua prostul obicei, ce risca??
Risca sa fie amendat sau chiar sa i se intocmeasca dosar penal.
Incercati sa il chemati la un mediator autorizat.
Aici aveti ocazia de a discuta cu el in conditii civilizate si puteti ajunge la un compromis favorabil la amandoi.
Puteti pune in discutie atat problema partajului cat si a amenintarilor,le puteti rezolva pe amandoua dintro luvitura ,cu costuri reduse ,fara instanta,
Cautati pe net un Birou de Mediator
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)
Vecin scandalagiu alexxionut alexxionut Buna ziua, veciul meu cand bea face scandal problema este ca tot face de vro 12 ani maicamea si ceilalti vecini au tot chemat politia si defiecare data i-au ... (vezi toată discuția)
Viză flotant eugenr3 eugenr3 Bună ziua. Problema mea este aceasta: am domiciliul în buletin la o adresă, dar locuiesc la altă adresă. Adresele sunt în aceeași localitate. Un vecin ... (vezi toată discuția)