avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate silvias

Activitate silvias

Am si eu o intrebare referitoare la Codul Muncii si anume odata cu modificarea acestuia s-au introdus criteriile de evaluare de performanta care conform ordinului 1616/2011 trebuie introduse in modelul cadru de contract de munca. Intrebarea mea este daca pentru contractele incheiate inainte de 15.06.2011 cand a intrat in vigoare acest ordin trebuie sa fac aditionale pentru toti angajatii referitoare la punctul F(1) de introducere a acestor criterii sau este suficient sa modific regulamentul intern si sa am un capitol dedicat acestor modificari, regulament care va fi semnat de toti angajatii.
Răspuns la discuția angajare din cic
cel mai bine suspendati concediul de crestere copil, duceti o dovada a angajarii si implicit suspendati indemnizatia, ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 111 din 8 decembrie 2010, art 19
[ link extern ]
Buna ziua

Am si eu o intrebare :
trebuie modificat regulamentul intern la nivel de unitate odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii (art.262 alin. (1))?
Actele aditionale sunt numerotate in functie de schimbarile care intervin pe parcursul derularii contractulu de munca.
Prima modificare si primul act aditional este numerotat cu 1, urmatoarea modificare cu 2 si asa mai departe, nu se numeroteaza din registrul de evidenta al societatii, aditionalele tin de registrul CIM.
24 ianuarie nu este zi liberă anul acesta
Ziua de 24 ianuarie, când Principatele au fost unite sub Alexandru Ioan Cuza, nu a fost declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare. Propunerea a fost adoptată în Senat anul trecut, însă forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.
Mai mulţi deputaţi şi senatori au depus anul trecut proiecte prin care propuneau ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată nelucrătoare. Un astfel de proiect legislativ a fost iniţiat de deputatul PNL Diana Tuşa în ianurie 2010. Proiectul a fost adoptat de Senat la sfârşitul lunii iunie 2010. Propunerea nu a trecut încă şi de Camera Deputaţilor. În septembrie 2010 proiectul a primit aviz favorabil la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, iar o lună mai târziu a primit raport de respingere de la Comisia de Muncă.
Un alt proiect de modificare a Codului Muncii a fost iniţiat şi de alţi 103 deputaţi şi senatori de la PDL, PNL, PSD+PC, minorităţi şi de la Independenţi. Ei propunea includerea zilei de 24 ianaurie pe lista zilelor de sărbători legale, nelucrătoare. Proiectul a fost adoptat de Senat în 23 noiembrie 2010.
La Camera Deputaţilor, proiectul a fost trimis pentru raport la Comisia de Muncă şi la Comisia Juridică pentru aviz. Deputaţii din Comisia Juridică au decis în data de 15 decembrie "avizarea negativă a acestei iniţiative legislative, întrucât iniţiatorii propunerii legislative nu precizează sursele de finanţare necesare aplicării măsurilor propuse". Raportul de la Comisia de Muncă nu a fost încă dat.
Astfel, cel puţin anul acesta, 24 ianuarie nu va fi zi liberă.
Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală, în care nu se va lucra, sunt:
• 1 şi 2 ianuarie;
• prima şi a doua zi de Paşte;
• 1 mai;
• prima şi a doua zi de Rusalii;
• Adormirea Maicii Domnului;
• 1 decembrie;
• prima şi a doua zi de Crăciun;
• 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
România marchează în fiecare an pe data de 24 ianuarie "Unirea cea mică". Pe 24 ianuarie 1859, Ţara Românească şi Moldova s-au unit de facto, prin alegerea la Bucureşti a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Munteniei, acesta fiind deja, de pe 5 ianuarie, şi domn al Moldovei.
pentru angajatii cu contract din ianuarie 2011 nu se mai cer carnete de munca, daca acestia le-au prezentat la angajare le sunt returnate spre pastrare pentru ca ele au fost deja validate de ITM de catre ultimul angajator, doar carnetele angajatiilor mai vechi se valideaza la ITM conform comunicatului care se afla pe site-ul lor.
acest lucru intentionez sa si il fac sa-l notific in scris asa cum mi-a sugerat si adelaida_07, dar problema este ca el nu s-a mai prezentat la servici, in mod normal cand vrei sa incetezi un contract de munca trebuie sa discuti cu angajatorul, mai ales in cazul in care ceri incetarea cu acordul partilor.
a depus cererea de incetare si din ziua respectiva nu s-a mai prezentat la servici
in mod normal se stabileste intre parti si la data la care s-a convenit contractul inceteaza, dar persoana respectiva a cerut incetarea contractului in ziua in care a depus cererea si nici nu a asteptat raspunsul conducerii societatii, deci nu poate fi acordul partilor.
multumesc mult pentru raspusuri, am sa-i trimit o notificare.=D>