avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Cristescu

Activitate Marius Cristescu

raluk0207 a scris:

Terenul este extravilan?

Da, extravilan.
Bună!
Va cer sfatul in urmatorul caz:
Dețin un teren agricol in indiviziune cu unchiul si fratele meu. Terenul este o moștenire de familie.
Acum unchiul ar vrea să-și vândă partea iar eu aș dori să o cumpăr.
Care considerați că ar fi cea mai simplă si ieftină metodă pentru efectuarea acestei tranzacții? Menționez că nu există cadastru pentru teren și in sfaturile dvs m-ar ajuta să știu dacă este obligatoriu cadastrul pentru varianta sugerată. Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Doresc sa schimb sediul social al pfa-ului meu. Momentan am sediul social untr-o locatie care nu imi apartine. O folosesc ca sediu pe baza unui contract de comodat cu proprietarul. Dar de curand am moștenit o mica parte dintr-o casă (o cota de 1/6 din proprietatea respectiva) si as vrea sa mut sediul social acolo. Casa se afla in același oraș cu actualul meu sediu social, dar pe altă stradă.
Imi puteți spune va rog care sunt pașii de urmat pentru această mutare a sediului social in ceea ce privește registrul comerțului si ANAF?
Trebuie sa declar si la primărie că in casa respectivă, in partea care imi apartine va avea sediul social pfa-ul meu?
Este nevoie sa fac un contract de comodat intre mine ca persoană fizică si PFA pt depunerea la registrul comerțului si la anaf sau e suficient certificatul de moștenitor din care reiese ca o parte din imobil imi apartine?
O a doua problema ar fi legată de casa de marcat. Detin una portabilă, prestez la beneficiar. Trebuie sa modific si in casa de marcat adresa pfa-ului? Sau cât timp cat nu se modifică și codul de înregistrare fiscală poate rămâne vechea adresă? Mulțumesc!
Bună ziua!
Va rog sa ma sfătuiți in următoarea problemă:
Vreau sa închiriez sezonier cateva camere pe litoral. Mai exact 5. Am studiat informațiile disponibile pe internet, inclusiv aici pe forum. Recomandarea cea mai des întâlnită este ca daca proprietarul inchiriaza intre 1-5 camere, sa se declare ca persoana fizica simplă la ANAF si sa completeze declaratia 220. Ideea este ca eu as vrea sa desfasor această activitate in calitate de PFA sau I.I. In acest fel as putea sa tai si factura celor care doresc si as vrea sa optez pt un venit in sistem real ca sa imi pot deduce cheltuielile. Este posibil sa procedez așa sau daca devin PFA voi avea nevoie si de autorizare de la ministerul turismului, ISU, etc.... Menționez ca urmeaza sa devin PFA/I.I. (inca studiez) si pentru o alta activitate care nu are legătură cu închirierea camerelor. Deci oricum voi avea această formă de organizare. Ma gandeam ca pot profita de situație si pot adauga un cod caen si pt închirierea sezonieră. Aștept cu deosebit interes sfaturile dvs! Mulțumesc!