avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recomandare procedură cumpărare teren agricol de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recomandare procedură cumpărare teren agricol de la un coproprietar.

Bună!
Va cer sfatul in urmatorul caz:
Dețin un teren agricol in indiviziune cu unchiul si fratele meu. Terenul este o moștenire de familie.
Acum unchiul ar vrea să-și vândă partea iar eu aș dori să o cumpăr.
Care considerați că ar fi cea mai simplă si ieftină metodă pentru efectuarea acestei tranzacții? Menționez că nu există cadastru pentru teren și in sfaturile dvs m-ar ajuta să știu dacă este obligatoriu cadastrul pentru varianta sugerată. Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
Marius Cristescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 5 Noiembrie 2022
Da, este obligatoriu sa aveți documentație cadastrala.
Terenul este extravilan?

raluk0207 a scris:

Terenul este extravilan?

Da, extravilan.
Atunci, vânzătorul trebuie sa parcurgă etapele procedurale reglementate de Legea 17/2014, privind vânzarea terenurilor situate în extravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? psimona22 psimona22 Buna seara , Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? Nu s-a facut iesirea din indiviziune (lipsa de bani , indiferenta , multi mostenitori ....) si ... (vezi toată discuția)
Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)