avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA. Pot închiria camere pt sezon?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA. Pot închiria camere pt sezon?

Bună ziua!
Va rog sa ma sfătuiți in următoarea problemă:
Vreau sa închiriez sezonier cateva camere pe litoral. Mai exact 5. Am studiat informațiile disponibile pe internet, inclusiv aici pe forum. Recomandarea cea mai des întâlnită este ca daca proprietarul inchiriaza intre 1-5 camere, sa se declare ca persoana fizica simplă la ANAF si sa completeze declaratia 220. Ideea este ca eu as vrea sa desfasor această activitate in calitate de PFA sau I.I. In acest fel as putea sa tai si factura celor care doresc si as vrea sa optez pt un venit in sistem real ca sa imi pot deduce cheltuielile. Este posibil sa procedez așa sau daca devin PFA voi avea nevoie si de autorizare de la ministerul turismului, ISU, etc.... Menționez ca urmeaza sa devin PFA/I.I. (inca studiez) si pentru o alta activitate care nu are legătură cu închirierea camerelor. Deci oricum voi avea această formă de organizare. Ma gandeam ca pot profita de situație si pot adauga un cod caen si pt închirierea sezonieră. Aștept cu deosebit interes sfaturile dvs! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:00, 14 Ianuarie 2020
Mai simplu le inchiriati ca persoana fizica neinregistrata ca pfa si fara factura. Depuneti doar declaratia unica. Nu mai exista declaratia 220.
Acel pfa il infiintati pentru celelalte activtati pe care le doriti.
In declaratia unica veti avea doua tipuri de venit pe care le inregistrati la capitole separate: venitul din inchirierea in scop turistic si venitul din activitati independente (pfa).
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere camere in scop turistic documente si certificat de clasificare turistica ardeleanadina ardeleanadina pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? ... (vezi toată discuția)
Contradictie doua legi ciupercar ciupercar Codul fiscal da posibilitatea persoanelor fizice sa inchirieze camere din locuinta propie,dar legile din domeniul turismului nu trateaza persoana fizica,chiar ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat si factura pentru inchiriere cameră în scop turistic? CapyBara CapyBara Bună ziua! Închiriez un apartament cu 1 cameră în scop turistic și as vrea sa știu dacă în calitate de persoana fizica neinregistrata la registrul ... (vezi toată discuția)