avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contradictie doua legi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contradictie doua legi

Codul fiscal da posibilitatea persoanelor fizice sa inchirieze camere din locuinta propie,dar legile din domeniul turismului nu trateaza persoana fizica,chiar interzice inchirierea in scop turistic a camerilor,daca nu sunt clasificate. Ce risc daca ma inscriu la ANAF,dupa care inchiriez camere din locuinta propie fara sa le clasific? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciupercar , utilizator 14:59, 10 Martie 2014
Nu este vorba despre contradictie intre legi. Codul fiscal trateaza aspectele fiscale, iar Legea turismului, trateaza aspectele de turism (conditii, confort, etc).
Acum, masura in care cele doua organisme colaboreaza intre ele astazi nu o stiu, dar mai devreme sau mai tarziu, bazele de date se vor interconecta prin sistemul integrat la nivel national si probabil ca atunci veti risca amenzi si probabil plati din urma.
Deci anul acesta ,toti particulari de pe litoral si din statiuni nu mai pot inchiria camere?
Camerele care se inchiriaza in scop turistic trebuiesc clasificate obligatoriu, asta e; dar inchiriati-le pur si simplu ca "gazda" si cu asta basta.
In codul fiscal,nu exista termenul de gazda,iar in declaratia care o dai scie clar "in scop turistic"
Intrebarea mea era daca Persoana fizica neautorizata poate fi considerat "Operator economic" conform normelor de alicare a HG nr. 1267/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere in scop turistic ComN ComN In apartamentul de 2 camere decomandate in care locuiesc doresc ca una dintre cele doua camere sa le inchiriez vara in scop turistic. Ca totul sa fie in regula ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat si factura pentru inchiriere cameră în scop turistic? CapyBara CapyBara Bună ziua! Închiriez un apartament cu 1 cameră în scop turistic și as vrea sa știu dacă în calitate de persoana fizica neinregistrata la registrul ... (vezi toată discuția)