avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate Oanarsk

Activitate Oanarsk

Mulțumesc, are sens ce spuneți. Probabil așa se va și întâmpla. Personal nu am discutat cu un notar, a fost tatăl meu, căruia i s-a spus să dau o declarație cum că primesc suma de bani de la frate.
Dorința părinților și a fratelui meu este că el să rămână cu casa iar eu sa renunț la aceasta din urmă primind o sumă de bani.

gi-jane2 a scris:

pt ce va doriti, exista varianta ca parintii sa doneze casa fratelui si banii pe care vi- iar da fratele, sa le dea parintilor si acesti sa va doneze cu acte dvs.
practic parintii sa doneze fratelui casa si dvs suma d ebani, astfel nuj se incalca rezerva siuccesorala si daca ati vrea, nu ati avea de ce sa atacati donatia dupa ce mor ei.

Părinții sunt încă în viață.

pop_m a scris:

Mostenirea exista? Adica mostenitul a decedat deja?

Va înțeleg perfect, însă chiar de la un notar a venit această opțiune, urmând ca ulterior sa se facă o donație către fratele meu. Mă gândesc că există un precedent.
Vă mulțumesc!
Toate cele de folos!
Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce presupune o declarație la notar de renunțare la moștenire în favoarea fratelui contra unei sume de bani.
Bună ziua! Ce taxe impozit achită vânzătorul acum la contract vânzare apartament dobândit în anul 2021, și propus la vânzare cu suma de 70.000 euro?
Va mulțumesc!
Mulțumesc frumos!

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Puteți să primiti o moștenire doar atunci când ... vor fi murit cei despre a căror moștenire vorbim.
Câtă vreme sunt viață puteți încheia cu ei un act între vii - cum ar fi donația. Vă pot dona suma de bani printr-un contract de donație încheiat în formă autentică.

Cum pot să primesc o mostenire/o sumă de bani de la parinti, in timpul căsătoriei, fără ca soțul /soția sa aiba acces la ei? Mulțumesc anticipat!