avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani dobanditi de la parinti in timpul căsătoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani dobanditi de la parinti in timpul căsătoriei

Cum pot să primesc o mostenire/o sumă de bani de la parinti, in timpul căsătoriei, fără ca soțul /soția sa aiba acces la ei? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Oanarsk , utilizator 23:57, 2 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Pai la mostenire nu are oricum acces fiind bun propriu
La bani primit poate sa nu aiba acces daca sunt donatie doar pentru dumneavoastra.
Mergeti la un notar si va invata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să primiti o moștenire doar atunci când ... vor fi murit cei despre a căror moștenire vorbim.
Câtă vreme sunt viață puteți încheia cu ei un act între vii - cum ar fi donația. Vă pot dona suma de bani printr-un contract de donație încheiat în formă autentică.
Mulțumesc frumos!

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Puteți să primiti o moștenire doar atunci când ... vor fi murit cei despre a căror moștenire vorbim.
Câtă vreme sunt viață puteți încheia cu ei un act între vii - cum ar fi donația. Vă pot dona suma de bani printr-un contract de donație încheiat în formă autentică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine-mi mosteneste fratele? cool12 cool12 fratele meu sa casatorit,si-a facut o casa cu sotia,are un copil,dupa citiva ani a divortat,nu sa facut nici un partaj.dupa ceva timp sa recasatorit nevasta a ... (vezi toată discuția)
Dar manual surpriza ? smeagull smeagull Buna ziua, Am o intrebare teoretica. Speta: parintii unui copil unic (si casatorit) doresc sa ii doneze acestuia, ca bun propriu, o suma mare de bani, cu ... (vezi toată discuția)