Am platit in Aprilie o taxa de mediu de 3850 RON pentru o masina introdusa in tara inainte de 15/12/2008. Nu am gasit un avocat care sa ma sfatuiasca cum pot recupera aceasta taxa , in schimb mi s-a spus ca pot face acest lucru si singur. Nu am reusit sa gasesc informatiile necesare nicaieri pe internet.
As aprecia sfaturile domniilor voastre in legatura cu acest subiect.
Licitatia chinezeasca este de genul ai un produs de valoare X , ai N participanti , toti platesc aceeasi suma Y pana se ajunge la necesarul X, iar la sfarsit cand NxY=X unul din N participanti primeste produsul in urma unei alegeri aleatorii sau pe diferite considerente. Asemanador cu site-ul [ link extern ] .
Care ar fi incadrarea juridica ? Normal ca nu Loterie.
Am o problema . Am cumparat un pamant cu titlul de intravilan ( asta scrie pe extrasul CF ), dar cand il verific topografic , este Extravilan. Asta se intimpla in Zalau , Judetul Salaj.
Fostii proprietari aveau Certificat de Urbanism pentru vanzare , acordat de Primarie. Cand am cerut si eu Certificat de Urbanism pentru construire , mi s-a spus ca nu pot construi pentru ca terenul este de fapt extravilan.
Urmeaza sa intre in intravilan in 2-6 luni , dar am luat acest pamant cu credit de la banca , si nu pot beneficia de pamant.
La acest moment as dori sa dau in judecata Primarul , si toti cei care au pus stampile pe documentele vechilor proprietari ( stiu ca institutiile nu sunt solvabile , dar ei ca persoane sunt ).
Am toate actele necesare si de la vechii proprietari , si cele detinute de mine , inclusiv o situatie topografica unde este explicat clar ca este Extravilan.
Daunele minime pe care le solicit sunt de 200 de mii de euro , si as dori sa gasesc un avocat care sa lucreze pe comision. Ofer 20% din totalul de daune, la terminarea procesului.
Am cautat pe site-ul MIRA aceasta HG 1391/2006si nu am gasit-o. La cautare pe google nu sunt decat referiri la alte articole. Textul citat de d-voastra nu spune nimic de posesia dubla de permis de conducere. AM prieteni care la fel conduc cu amandoua permisele si nimeni nu are nimic cu ei. Cred ca agentul , fiind tanar , vrea sa sara in ochii comandantului.
Deocamdata o sa port cu mine detectorul de radar tot timpul , ca sa fiu sigur sa nu ma mai opresc astia cand vreau ei.
Aparatul lor radar nu numai ca nu indeplineste normele metrologice pentru aparatele cinemometrice ( radar ) , dar nici agentul nu era atestat pentru a utiliza aparatul.
Nu circul cu numere expirate. Vroiam sa prelungesc inmatricularea provizorie cu 30 de zile , dar la Politie mi se spune ca nu se poate , ceea ce se bate cap in cap cu ce spune legea. Un motiv temeinic ar fi ca masina care are nevoie de numere provizorii pe inca 30 de zile , necesita reparatii , iar ateliere care sa faca si tinichigerie si vopsire si mecanica si alte operatiuni nu exista sau sunt extraordinar de scumpe. Eu am nevoie de numere provizorii ca sa pot sa duc masina de la un atelier la altul in vederea repararii , sa evit a circula fara numere intre ateliere in diferite puncte ale orasului. Exista servicii care pot transporta masina de la punctul X la punctul Y , dar nu vreau sa apelez la acestea.
Cat despre amenda pentru radar , am citit atata documentatie ca or sa prefere sa anuleze PV. PV-ul era doar pentru amenda radar, nu priveste confiscare permis sau alte actiuni.
Cat despre regimul permiselor , din tot ce am citit se spune ca nu am voie sa am 2 permise din EU, nu altceva, iar daca domnii "segmenti majori" considera ca America e in EU , ar fi bine sa ii informam si pe americani de asta , sa stie si ei.
In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la control permisul meu de conducere din USA si CID romaneasca. In momentul cand au descoperit ca eu am si permis de conducere valid romanesc , erau cat pe ce sa imi confiste permisul auto american sub precizarea : Nu am voie sa detin 2 permise de conducere din doua state diferite.
Stiu ca EU se pregateste sa scoata un singur permis auto pentru toate tarile membre EU , dar USA nu este in EU , deci nu intra sub incidenta acelor prevederi. Am cautat si am citit zeci de pasaje din legi si HG-uri si OG-uri care ar face cat de cat referire la fenomen , dar nu am reusit sa gasesc nimic care sa reflecte veridicitatea celor afirmate de agentii Rutiera.
A doua problema pe care o am ... e cu inamtricularea provizorie mai mult de 30 de zile a unui autovehicul , care , conform legii prin Hotarârea 85 din 23 ianuarie 2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, Art 38, Alin 1.
Acestea sunt problemele cu care ma confrunt la aceasta ora.