avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum recuperez taxa auto de mediu ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum recuperez taxa auto de mediu ?

Buna ziua stimabililor,

Am platit in Aprilie o taxa de mediu de 3850 RON pentru o masina introdusa in tara inainte de 15/12/2008. Nu am gasit un avocat care sa ma sfatuiasca cum pot recupera aceasta taxa , in schimb mi s-a spus ca pot face acest lucru si singur. Nu am reusit sa gasesc informatiile necesare nicaieri pe internet.

As aprecia sfaturile domniilor voastre in legatura cu acest subiect.

Respecte , Radu
Cel mai recent răspuns: DOAR_NOI , utilizator 18:32, 12 Decembrie 2009
Inainte de plata taxei este necesar de stiut daca dvs ati depus in acel termen de 20 zile calendaristice de la intrarea in vigoare a respectivei ordonante de urgenta O.G.50/2008 modificata in data de 18 febr.2009, o cerere insotita de documentele doveditoare ca auto era intrat in tara la data de 15.12.2008. Daca ati procedat asa ca urmare a cererii dvs inseamna ca in aprilie ati achitat corect taxa , aceasta fiind 1/3 din taxa introdusa la 15.12.2008, dar fireste dubla fata de taxa din iulie 2008. Eu cred ca vi s-a incasat corect acea taxa ( ma numar printre cei care au achitat o astfel de taxa).Mai exista varianta in care dvs sa nu fi declarat in acel termen mai sus mentionat ca detineti un auto introdus in tara inainte de 15.12.2008, in acest caz ati achitat taxa tripla fata de iulie 2008. Oricum nu cred ca sunteti in categoria celor ce sunt indreptatiti sa recupereze acea taxa. Numai bine si calatorii placute !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
DOAR_NOI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto... Ramona24 Ramona24 Salutii!! ce stiti despre taxa auto...se renunta la e a sau nu??si cand?Multumesc! (vezi toată discuția)
Un mic ajutor va rog...in speranta ca s-a mai lovit cineva de o astfel de situatie andrei_pap87 andrei_pap87 Bun gasit,ma confrunt cu urmatoarea problema: ...am introdus in tara 2 autovehicule inainte de data de 15 decembrie 2008 acest lucru dovedind cu actele din ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Raluka_T Raluka_T Buna dimineata. In anul 2008- 29 feb- am achizitionat o masina prin Leasing, in luna martie sau aprilie 2008 am platit taxa de poluare, pot sa recuperez ceva ... (vezi toată discuția)