avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate margareta_ioncea

Activitate margareta_ioncea


Potrivit OUG nr. 32/2020, cei care beneficiau de indemnizație pentru creșterea copilului atunci când președintele a decretat stare de urgență în țara noastră vor beneficia de acest drept pe toată perioada în care se aplică măsura stării de urgență, chiar dacă cel mic a împlinit vârsta de doi ani sau chiar trei, în cazul copiilor cu handicap.

Art. VI.
(4) Pentru persoanele beneficiare ale indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzute de art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, care se află în plata indemnizației pentru creșterea copilului la data instituirii stării de urgență, plata acestei indemnizații se asigură pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap sau urmează să împlinească vârsta prevăzută de lege, în această perioadă.

www.avocatnet.ro/articol_542...
Răspuns la discuția Poprire pensie
Pe perioada starii de urgenta se suspenda sau nu incep procedurile de recuperare a debitelor si de recuperare si de ex silita pentru toate drepturile de asistenta sociala si pentru drepturile de asigurari sociale.
Veniturile pensionarilor platite de Casele de Pensii nu pot fi poprite sau executate silit, nici de catre stat , nici de catre agentii economici iar orice procedura de ex silita inceputa se suspenda.
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 32 din 26 martie 2020
privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 şi pentru stabilirea unor măsuri suplimentare de protecţie socială
EMITENT: Guvernul
PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 260 din 30 martie 2020
Data intrării în vigoare: 30 Martie 2020
Art. XVII. -
(1) Pe perioada instituirii stării de urgență prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prin efectul legii, se suspendă sau nu încep procedurile de recuperare a debitelor și de executare silită, pentru toate drepturile de asistență socială.
(2) Măsurile de suspendare prevăzute la alin. (1) încetează în termen de 60 de zile de la data încetării situației de urgență.
Art. XVIII. -
(1) Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale și comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite prin casele teritoriale de pensii. Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor plătite de casele teritoriale de pensii se aplică, prin efectul legii, de către aceste instituții fără alte formalități din partea beneficiarilor acestor drepturi.
(2) Măsurile de suspendare prevăzute la alin. (1) încetează în termen de 60 de zile de la data încetării stării de urgență.
(3) Sumele reținute în luna aprilie 2020 se restituie odată cu plata drepturilor aferente lunii mai 2020, urmând a fi recuperate după termenul prevăzut la alin. (2).

Răspuns la discuția Mostenire
Dezbaterea moştenirii este procedura juridică prin care, notarul public sau instanţa de judecată, stabileşte, în urma decesului unei persoane, cine sunt moştenitorii şi care este intinderea masei succesorale, respectiv care sunt bunurile supuse dezbaterii de moştenire.
Succesiunea se poate face pe cale contencioasă, adică atunci când moştenitorii nu se înţeleg şi se ajunge la instanţă, fie pe cale necontencioasă, atunci când dezbaterea moştenirii se face la notarul public şi este emis un certificat de moştenitor.

Puteti dezbate partial succesiunea, doar cu privire la o suma de bani, inclusa in masa succesorala .Ulterior , se poate proceda la dezbaterea succesorala suplimentara, incluzand in masa succesorala alte bunuri.
Răspuns la discuția pontaj telemunca
Multumesc
Răspuns la discuția 2% din impozit
Cei 2% (formular 230 ANAF) din impozitul pe venit se redirectioneaza catre o asociatie/ fundatie/entitate non profit inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor. Pot infiinta o asociatie sau sa gaseasca o asociatie care sa preia acest caz social, apoi dvs puteti redirectiona cei 2%catre asociatia respectiva.
Cum se pot evidentia orele de munca prestate in regim de telemunca? Mentionez ca la nivelul societatii este implementat pontajul electronic- card acces. Cum va ponta salariatul care isi desfasoara activitatea in regim de telemunca?