avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate Maia_1989

Activitate Maia_1989

Bună ziua !
Am fost cu copilul de 17 ani la un concurs notoriu și cunoscut de instrumente muzicale . A fost selectat pentru preselecții în baza unor înregistrări trimise de el . Am fost la preselecții și a fost ales să meargă în continuare spre audițiile de pe scenă. Ni s-a spus ce să pregătească ca să se prezinte în fața publicului , să aleagă ei cu ce se va prezenta pe scenă pentru că asta e regula și...ne sună ei când au stabilit data pentru aceste întâlniri. Copilul s-a pregătit și nu a fost sunat . Am sunat noi , a vrut să sune el , nu m-a lăsat pe mine . Aceștia nu au vrut să spună când și unde , deși noi am aflat prin intermediul altcuiva căruia i s-a trimis mesaj cu locul și data . I s-a spus că probabil nu a fost selectat să meargă mai departe și că...să încerce data viitoare după ce va studia mai aprofundat . A cerut un motiv și nu a știut să zică ...probabil că e prea tânăr , că nu are așa de multă experiență muzicală. Persoana a spus că ... primește doar o listă de la cei în cauză și doar trebuie să înștiințeze participanții și că nu are acces la mai multe informații . Noi am semnat un contract dar nu ni s-a înmânat nici o copie și nici eu nu am fost inspirată să îi fac măcar o poză. Oamenii cu care am vorbit au fost super drăguți dar meritam măcar să fim sunați chiar și în acest caz...nu să stăm noi să facem poliție. Copilul s-a pregătit asiduu și cu speranță și întreabă de ce i se întâmplă tocmai lui asta, în condițiile în care au spus că e foarte talentat ăi au spus într-adevăr și față de mine . Nu ne așteptam pentru că nu au spus că vor mai tria din ei . Nu știu ce să fac !! Să mă duc până acolo și să vorbesc cu ei.... !??? Ce mă sfătuiți să fac !? Sunt o persoană pașnică , nu sunt pusă pe scandal , pot fi cerebrală. Ba chiar sunt prea calmă și muult prea înțelegătoare și empatică de fel. Aș fi vrut mai multe explicații.
De dus....mă voi duce până acolo desi e foarte departe.....dar voi merge deoarece deja am luat bilete de tren .
Mă gândeam...poate îmi făceam curaj și poate obțineam ceva .

Mulțumesc pentru eventualele sfaturi !
Imi pun speranța și toată încrederea în sfaturile dumneavoastră .

O zi bună tuturor !
Bună ziua !
Am fost cu copilul de 17 ani la un concurs notoriu și cunoscut de instrumente muzicale . A fost selectat pentru preselecții în baza unor înregistrări trimise de el . Am fost la preselecții și a fost ales să meargă în continuare spre audițiile de pe scenă. Ni s-a spus ce să pregătească ca să se prezinte în fața publicului , să aleagă ei cu ce se va prezenta pe scenă pentru că asta e regula și...ne sună ei când au stabilit data pentru aceste întâlniri. Copilul s-a pregătit și nu a fost sunat . Am sunat noi , a vrut să sune el , nu m-a lăsat pe mine . Aceștia nu au vrut să spună când și unde , deși noi am aflat prin intermediul altcuiva căruia i s-a trimis mesaj cu locul și data . I s-a spus că probabil nu a fost selectat să meargă mai departe și că...să încerce data viitoare după ce va studia mai aprofundat . A cerut un motiv și nu a știut să zică ...probabil că e prea tânăr , că nu are așa de multă experiență muzicală. Persoana a spus că ... primește doar o listă de la cei în cauză și doar trebuie să înștiințeze participanții și că nu are acces la mai multe informații . Noi am semnat un contract dar nu ni s-a înmânat nici o copie și nici eu nu am fost inspirată să îi fac măcar o poză. Oamenii cu care am vorbit au fost super drăguți dar meritam măcar să fim sunați chiar și în acest caz...nu să stăm noi să facem poliție. Copilul s-a pregătit asiduu și cu speranță și întreabă de ce i se întâmplă tocmai lui asta, în condițiile în care au spus că e foarte talentat ăi au spus într-adevăr și față de mine . Nu ne așteptam pentru că nu au spus că vor mai tria din ei . Nu știu ce să fac !! Să mă duc până acolo și să vorbesc cu ei.... !??? Ce mă sfătuiți să fac !? Sunt o persoană pașnică , nu sunt pusă pe scandal , pot fi cerebrală. Ba chiar sunt prea calmă și muult prea înțelegătoare și empatică de fel. Aș fi vrut mai multe explicații.
De dus....mă voi duce până acolo desi e foarte departe.....dar voi merge deoarece deja am luat bilete de tren .
Mă gândeam...poate îmi făceam curaj și poate obțineam ceva .

Mulțumesc pentru eventualele sfaturi !
Imi pun speranța și toată încrederea în sfaturile dumneavoastră .

O zi bună tuturor !
Discuție Buna ziua !
Buna ziua ! Am generat 24 ore suplimentare in urma participarii la un inventar anual . Cum le pot recupera ? Poti refuza participarea la inventar daca esti in concediu de odihna ? Aceste ore suplimentare ....este legal sa se stingă cu orele pe minus generate di timpul programului se lucru lunar ? La sfarsitul anului balanta orelor pe minus cu orele pe plus generate din timpul programului de lucru legal nu ar trebui sa fie pe 0? Multumesc mult!
Pe data de 14 . 07 vom avea sedinta pentru alegerea presedintelui de bloc . Am sa expun aceasta problema tuturor . Sper sa ma fac înțeleasă . Va multumesc !

latka a scris:

Nici nu trebuie s-o semneze. Conform legii 196 /2018 sunt obligați să plătească. Art. 85 din această lege explică modul de împărțire a cheltuielilor și obligativitatea ca toți proprietarii să plătească reparația acoperișului.

Buna ziua !
Dorim sa facem izolație pe bloc deoarece , pe alocuri , a inceput sa se infiltreze apă . Nu mult dar suficient cât să mă îngrijorez . Nu s-a mai făcut izolație de peste 10 ani , din câte știu . Toti cei 4 locatari de la etajul 4 ( etaj final ) am semnat o cerere la asociatie . S-a facut o lista , de către administrator , pentru ca toti locatarii din acest bloc sa isi dea acordul in scris , urmând ca in decurs de 2 luni sa se strângă mare parte din bani pentru plată .
Am inteles că , sunt locatari care nu vor sa semneze acea lista din diferite motive ....
As vrea sa stiu ce drepturi am ? Nu am avut restanțe niciodată . Nu am provocat niciodată neplăceri . Nici nu pot suporta o sumă de plată atât de mare . Nu imi permit . Cum pot proceda ? Vă rog sa mă ajutați . Multumesc !
Am avut o evaluare profesională la locul de munca de la cei de la resurse umane . Am fost evaluati ( cei cu răspundere- manageri de departament ) . În urma acestei evaluări pe care nu am luat nota de trecere limita impusă de organizatie , ni s-a comunicat ca se va da o reevaluare in viitorul apropiat . În urma unui proces de învățare asiduu , am dat o reevaluare si mi s-a comunicat că am trecut cu nota de trecere impusă de organizație ( nu mi s-a comunicat nota ci doar ca am trecut) . În perioada următoare, am fost instiintata de managerul unitatii de lucru , ca in urma unui mail trimis de șeful cel mare ar firmei de productie, voi fi retrogradata pe următorul post inferior mie deoarece nu corespund profesional pe post si ca nu produc efecte financiare pe masura așteptărilor si ca sunt un angajat foarte bun dar nu pentru acel post .
Doar mi s-a comunicat si ca nu poate fi nimic de adaugat . Iar în perioada următoare mi s-a dat să semnez un act adițional de trecere pe următorul post inferior celui în care eram încadrată si....eu l-am semnat . E legal ? Cum ar fi trebuit să procedez ? Mai pot face ceva acum ? Au trecut 5 luni de atunci .