avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Dorim sa facem izolație pe bloc deoarece ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Dorim sa facem izolație pe bloc deoarece , pe alocuri ...

Buna ziua !
Dorim sa facem izolație pe bloc deoarece , pe alocuri , a inceput sa se infiltreze apă . Nu mult dar suficient cât să mă îngrijorez . Nu s-a mai făcut izolație de peste 10 ani , din câte știu . Toti cei 4 locatari de la etajul 4 ( etaj final ) am semnat o cerere la asociatie . S-a facut o lista , de către administrator , pentru ca toti locatarii din acest bloc sa isi dea acordul in scris , urmând ca in decurs de 2 luni sa se strângă mare parte din bani pentru plată .
Am inteles că , sunt locatari care nu vor sa semneze acea lista din diferite motive ....
As vrea sa stiu ce drepturi am ? Nu am avut restanțe niciodată . Nu am provocat niciodată neplăceri . Nici nu pot suporta o sumă de plată atât de mare . Nu imi permit . Cum pot proceda ? Vă rog sa mă ajutați . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:28, 11 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuie s-o semneze. Conform legii 196 /2018 sunt obligați să plătească. Art. 85 din această lege explică modul de împărțire a cheltuielilor și obligativitatea ca toți proprietarii să plătească reparația acoperișului.

Pe data de 14 . 07 vom avea sedinta pentru alegerea presedintelui de bloc . Am sa expun aceasta problema tuturor . Sper sa ma fac înțeleasă . Va multumesc !

latka a scris:

Nici nu trebuie s-o semneze. Conform legii 196 /2018 sunt obligați să plătească. Art. 85 din această lege explică modul de împărțire a cheltuielilor și obligativitatea ca toți proprietarii să plătească reparația acoperișului.

nu trebuie sa fie toti de acord...nici nu vor fi....importanta este majoritatea si implicarea comitetului executiv....ca la plata vor fi pusi indiferent de pozitia lor

celor care refuza le poti explica ca nu va dura mult si o sa ajunga si la ei apa de ploaie.....se poate repara acum cat nu sunt afectate apartamentele sau asteapta si cand refaceti izolatia, zugraviti si apartamentele

Pentru a nu exista discutii,executia de reparatii la partea comuna condominiu care implica efort financiar substantial este de preferat sa fie adoptate in adunarea generala astfel existand si temei legal de impunere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Proprietate acoperis mixi64 mixi64 locuiesc la ultimul nivel al unui bloc cu 4 etaje. cam din anul 1978, apararea civila de atunci, impreuna cu administratorul asociatiei de locatari, a permis ... (vezi toată discuția)